Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За вихідні дні поліцейські вилучили наркотики у 6 жителів Житомирщини
Опубліковано 07 лютого 2022 року о 10:31

У м. Коростишеві поліцейські провели санкціонований обшук у приватному будинку та виявили там близько пів кілограма рослинної маси. Ще 5 випадків незаконного поводження з наркотичними речовинами було зареєстровано в обласному центрі. Нині за всіма фактами тривають перевірки.

Розшуківці відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського РУП отримали оперативну інформацію про зберігання заборонених речовин місцевим жителем. Відтак поліцейські отримали відповідну судову ухвалу та вранці 5 лютого провели обшук за місцем проживання 52-річного містянина. У результаті у будинку виявили кілька картонних коробок з подрібненою рослинною масою, попередньо – наркотичною сировиною.

Всі обставини задокументували працівники слідчо-оперативної групи, а виявлене, вагою близько 0,5 кг, вилучили. Нині у рамках розпочатого кримінального провадження поліцейські з’ясовують походження речовини та мету, з якою чоловік її зберігав.

У Житомирі 4 лютого близько 23:40 патрульні під час поверхневої перевірки виявили у 33-річного містянина 2 зіп-пакунка з порошкоподібною масою. Наступного дня фольговий згорток зі схожою речовиною виявили у 25-річної житомирянки.

Уночі 6 лютого по вул. Саєнка в обласному центрі поліцейські зупинили за порушення Правил дорожнього руху автомобіль ВАЗ-2106, за кермом якого знаходився 30-річний місцевий житель. Згодом виявилось, що чоловік зберігає у кишені 2 паперових згортки з порошкоподібною масою.

На світанку цього ж дня фольговий згорток з порошком вилучили й у 31-річного житомирянина. А увечері військовослужбовці Національної гвардії, які патрулювали місто, виявили поліетиленовий пакет з порошкоподібною речовиною у 22-річного місцевого жителя.

На всіх місцях подій працювали слідчо-оперативні групи Житомирського райуправління поліції. Вилучене буде направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Нагадаємо, що за зберігання наркотичних речовин передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність. Зокрема, відповідно до ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ такі протиправні дії караються штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux