Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У жовтні на Житомирщині ювенальні поліцейські зафіксували до десятка фактів продажу дітям алкоголю і тютюну
Опубліковано 26 жовтня 2022 року о 16:01

Загалом же з початку року у регіоні ювенальна поліція задокументувала майже 90 фактів продажу алкогольних напоїв чи цигарок особам, які не досягли повноліття. До відповідальності притягнуті і продавці, і власники торговельних закладів.

 

На території Житомирщини тривають превентивні заходи поліції, відпрацювання окремих населених пунктів для профілактики та припинення правопорушень як адміністративного, так і кримінального характеру. Так, під час рейдів ювенальні поліцейські проводять роз’яснювальну роботу з власниками та продавцями торговельних закладів. Їм нагадують норми чинного законодавства та наголошують на забороні продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.


– Упродовж жовтня поліцейські у різних громадах області задокументували 7 фактів продажу заборонених товарів особам, які не досягли повноліття. А загалом з початку року таких випадків виявлено та зафіксовано 87: у громадах Житомирського району - 43, (у місті Житомирі - 15), Коростенського – 17, Новоград-Волинського – 14, Бердичівського – 13, - повідомила начальниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.


Усі матеріали були спрямовані на розгляд адміністративних комісій, рішеннями яких на продавців, причетних до правопорушень, були накладені штрафи на загальну суму майже 90 тисяч гривень.


Окрім того, поліцейські спрямували відповідні матеріали і до органів Державної податкової служби, за результатами розгляду яких власники торгівельних закладів сплатили 136 тисяч гривень штрафів. Також були анульовані 5 ліцензій на продаж підакцизних товарів.


Правоохоронці закликають громадян відповідально ставитись до визначених законодавством норм і правил поведінки, особливо якщо мова йде про належне виховання дітей і їх безпеку. Будьте прикладом для молоді: не порушуйте і не сприяйте вчиненню протиправних діянь дітьми і підлітками.


Нагадаємо, цьогоріч правоохоронці викрили у вчиненні 73 кримінальних правопорушень 48 підлітків. Це вдвічі менше за аналогічний період минулого року.


Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux