Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські викрили чотирьох жителів Житомирщини у крадіжках
Опубліковано 08 лютого 2022 року о 11:05

7 лютого правоохоронці встановили причетних до правопорушень, учинених у Брусилівській, Коростенській, Народицькій та Малинській громадах. Нині за кожним з фактів тривають відповідні перевірки. Причетним до крадіжок може загрожувати ув’язнення.

У м. Коростишеві до відділу поліції №2 Житомирського РУП звернулась 48-річна жителька Київщини із заявою про крадіжку з її будинку у с. Скочищі Брусилівської громади. Жінка розповіла, що, навідавшись до обійстя, в якому нині ніхто не проживає, виявила зірваний навісний замок на дверях. Зсередини зникли газова плита та газовий балон.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Оперативники кримінальної поліції у ході проведених заходів з’ясували, що до вчинення крадіжки причетний 23-річний місцевий житель. Відомо, що раніше він вже був засуджений. Викрадене поліцейські вилучили.

А з підсобного приміщення жительки м. Коростеня було викрадено дві бензопили. Про це жінка повідомила до поліції, а за кілька годин правоохоронці встановили, що правопорушення вчинив 33-річний містянин. Він раніше вже був засуджений за майнові злочини. Попередньо, чоловік пошкодив стіну у приміщенні, відтиснувши кілька дощок. Таким чином зміг потрапити всередину та викрасти інструменти, які поліцейські й вилучили.

Жителька смт Народичів повідомила до поліції про викрадення з її домоволодіння сільськогосподарського знаряддя. Працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що крадіжку, ймовірно, було вчинено у період з кінця грудня минулого року по теперішній час. Реманент лежав на подвір’ї, чим і скористався невідомий. У результаті проведених заходів оперативники кримінальної поліції Коростенського райуправління встановили, що до вчинення крадіжки причетний 29-річний місцевий житель. Чоловік визнав свою провину, частину викраденого вилучили.

Працівники одного з магазинів у м. Малині помітили підозрілого відвідувача, який  намагався викрасти товари. Відтак про подію сповістили поліцію. Як з’ясувалось, 36-річний містянин спробував пройти повз касу з харчовими продуктами, не сплативши за них. Правоохоронці задокументували всі обставини події.

Нині за всіма фактами тривають відповідні перевірки.

Варто зазначити, що відповідно до ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) таємне викрадення чужого майна карається штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 80 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.

Водночас крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому (ч. 3 ст. 185 ККУ) карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Нагадаємо, поліцейські розшукують жінку, причетну до крадіжки у 87-річної жительки смт Черняхова грошей та закликають громадян до обачності у спілкуванні з незнайомцями.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux