Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Житомирщини закликає: накажіть літнім батькам і родичам сповіщати вас про будь-яких непроханих візитерів
Опубліковано 08 лютого 2022 року о 10:14

Минулої доби, 7 лютого, літня жителька смт Черняхова постраждала від непроханої гості, яка під виглядом представниці офіційної установи прийшла до її домівки. Правоохоронці розшукують «добродійку» і разом з тим закликають громадян до обачності у спілкуванні із незнайомцями.

7 лютого до Житомирського райуправління поліції надійшло повідомлення про крадіжку грошей з будинку 87-річної жительки смт Черняхова. Під час з’ясування обставин бабуся розповіла поліцейським про те, що цього ж дня до її домівки приходила жінка, яка назвалась представницею соціальної служби. Візитерка під приводом доведення важливої інформації для пенсіонерів випитала про заощадження літньої господині та про місце їх збереження. Пенсіонерка довірливо розповіла і показала домашню схованку. А після того, як незнайомка залишила оселю, бабуся не знайшла свого гаманця із 27 тисячами гривень.

Постраждала пенсіонерка запам’ятала, що ймовірно причетна до крадіжки жінка на вигляд близько 30 років, середнього зросту, худорлявої статури, мала темно-русяве волосся. Була одягнена у коротку рожеву куртку та світлу хустину.

За фактом крадіжки (ст. 185 ККУ) правоохоронці розпочали кримінальне провадження, в рамках якого встановлюють причетну до правопорушення особу.  

Водночас правоохоронці звертаються до громадян: щоб ні ви, ні ваші рідні не постраждали від шахраїв, дотримуйтесь елементарного правила – припиніть довіряти незнайомцям! 

Як показує практика, НЕВІДОМІ ВАМ ЛЮДИ, які з’являються на порозі вашого дому або телефонують з раптовими пропозиціями вигідної допомоги, купівлі/продажу, обміну, виграшів і т.п., ПОЛЮЮТЬ НА ВАШІ ГРОШІ! 

НЕЗНАЙОМЦІ, які перестрічають вас на вулиці із пропозиціями поворожити, зняти порчу, розділити несподівану грошову знахідку і т.д. ПОЛЮЮТЬ НА ВАШІ ГРОШІ!

Запам’ятайте самі та перекажіть заходи перестороги своїм рідним. Подбайте про те, щоб із літніми батьками, які проживають окремо, у вас завжди був телефонний зв'язок і накажіть БЕЗ ВАШОГО ВІДОМА  НЕ ВПУСКАТИ до квартир і будинків незнайомих людей, ким би вони не називались, та НЕ ПРИЙМАТИ будь-яких рішень із значними фінансовими затратами У ВАШУ ВІДСУТНІСТЬ ПОРУЧ. 

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux