Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині поліцейські розшукують причетних до шахрайського заволодіння понад 300 тисячами гривень
Опубліковано 21 лютого 2022 року о 11:23

В обласному центрі містянка повірила повідомленню «лікаря» та віддала гроші на медикаменти для своєї доньки, яка нібито потрапила в ДТП. А у м. Новограді-Волинському пенсіонерка зрозуміла, що її намагаються ошукати у момент передачі заощаджень незнайомцю. Тож той втік з частиною грошей. Нині поліцейські встановлюють причетних до правопорушень та закликають полісян бути розсудливими у спілкуванні з незнайомцями.

Пізно увечері 18 лютого до Житомирського райуправління поліції звернулась 69-річна жителька обласного центру із повідомленням про ошуканство. Жінка розповіла, що кілька годин тому на її мобільний номер зателефонував незнайомець, який назвався лікарем. Чоловік повідомив, що її донька потрапила у ДТП та потребує негайної операції,  а для закупівлі необхідних медикаментів потрібна значна сума коштів. Схвильована пенсіонерка зібрала всі свої заощадження та віддала їх так званому «помічнику лікаря», який прийшов до неї додому. Лише згодом жінка дізналася, що з донькою все гаразд, а її ошукали.

Нині поліцейські у рамках досудового розслідування за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) встановлюють причетних до правопорушення.

Уранці 20 лютого 65-річна жителька м. Новограда-Волинського отримала телефонне повідомлення від незнайомця про ДТП, в яку потрапила її сестра.  Їй навіть здалося, що вона чула голос рідної людини, яка зі слізьми благала про допомогу. Тож пенсіонерка підготувала необхідну суму та передала її до рук невідомого, який в ролі кур’єра прийшов за місцем її проживання. Аж раптом жінка зрозуміла, що її намагаються ошукати. Тож вона почала відбирати гроші у чоловіка, а той втік з частиною отриманої суми. Пенсіонерка зателефонувала до поліції.

Попередня кваліфікація події – ч. 1 ст. 186 (Грабіж) КК України. Поліцейські проводять слідчо-розшукові заходи для встановлення причетного до злочину.

Водночас правоохоронці закликають жителів області не довіряти повідомленням незнайомців про потрапляння рідних у біду або іншу подію, що потребує невідкладних грошових операцій.

Запам’ятайте прості правила:

- у разі, якщо вам повідомляють про потрапляння рідної людини у ДТП, раптове захворювання, затримання поліцією тощо, уточніть усі відомості, у тому числі де саме знаходиться ваш родич. Після цього зателефонуйте самі до відповідного закладу (лікарні, поліції) та з’ясуйте всі обставини;

- спробуйте зв’язатись із людиною, про яку йдеться, або з кимось, хто може бути поруч – рідними, друзями, сусідами тощо та з’ясуйте, чи насправді вони потребують допомоги;

- ніколи не передавайте гроші, призначені нібито для лікування, відшкодування збитків потерпілим чи іншої термінової потреби, незнайомим людям, які одразу ж після телефонної розмови приїздять до вас додому або призначають місце зустрічі. Вони таким чином тиснуть на вас, не даючи часу на роздуми, щоб отримати бажане.

Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Домовтеся про способи зв’язку у разі неоднозначних ситуацій. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux