Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Житомирські поліцейські розшукують шахраїв, які заволоділи грошима пенсіонерок
Опубліковано 13 листопада 2020 року о 14:53

Минулої доби дві жительки обласного центру, повіривши незнайомцям, втратили понад 50 тисяч гривень. Нині поліцейські проводять заходи для встановлення причетних до шахрайств та водночас вкотре закликають громадян бути вкрай обережними у спілкуванні з незнайомцями.

12 листопада до Житомирського відділу поліції звернулась 80-річна жителька обласного центру із повідомленням про шахрайство. Жінка розповіла, що в обідню пору на її мобільний зателефонував невідомий чоловік та повідомив про затримання доньки за вчинення правопорушення. Незнайомець запропонував «вирішити питання» за певну винагороду. У результаті пенсіонерка переказала понад 42 тисячі гривень на чийсь банківський рахунок, виконуючи вказівки співрозмовника.

Цього ж дня 64-річна житомирянка повірила чоловікові, який у телефонній розмові назвався працівником фінансової установи. Під час спілкування жінка розголосила йому особисті дані, повіривши, що таким чином убезпечить власний рахунок. У результаті пенсіонерка втратила майже 9 тисяч гривень.

Нині поліцейські з’ясовують всі обставини подій та встановлюють осіб, причетних до шахрайств.

Водночас правоохоронці закликають громадян бути обережними у спілкуванні з незнайомими телефонними абонентами. Зауважте, що у такій розмові можна назватися ким завгодно, при тому не надавши жодних підтверджень.

Відтак, якщо до вас телефонують, називаючись банківськими працівниками, припиніть розмову і самі здійсніть виклик за номером, вказаним на пластиковій картці. Таким чином ви зможете уточнити всі необхідні відомості та будете впевнені, що дійсно розмовляєте з представником фінансової установи.

У разі повідомлень про затримання ваших рідних за правопорушення, потрапляння до лікарні, перебування в іншому скрутному становищі – самі зателефонуйте людині, про яку йдеться, або спробуйте зв’язатися з тими, хто може бути поруч. Самостійно з’ясуйте всі обставини. У жодному разі не передавайте гроші незнайомцям, які до вас прийшли ніби за дорученням ваших рідних.

І пам’ятайте, що «вирішення питань» за фінансову винагороду - кримінально каране діяння.

Нагадайте про правила безпеки своїм рідним та друзям поважного віку, забезпечте постійний зв’язок з ними, обговоріть ситуації, які мають насторожити та потребують допомоги.

Будьте обережні!

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux