Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Забудькуватість біля банкоматів: поліцейські встановили причетних до крадіжок чужих коштів
Опубліковано 23 лютого 2023 року о 12:00

22 лютого до поліційних підрозділів надійшли повідомлення від жителів Олевської та Радомишльської громад про крадіжки грошей. В обох випадках таким неприємностям передувало користування заявниками банкоматами.


Як розповів 65-річний пенсіонер, кілька днів тому він знімав кошти у банкоматі, розташованому в м. Олевську. Однак був заклопотаний та відволікся, через що й забув забрати 5 тисяч гривень готівки. Лише згодом зрозумів свою помилку та звернувся по допомогу до місцевого відділення поліції.


Оперативники кримінальної поліції з’ясували, що чужі гроші забрала жінка, яка після заявника підійшла до банкомата. Вони встановили її особу та розшукали: 50-річна місцева жителька визнала, що частину готівки вже встигла витратити, решту у неї вилучили.


А 49-річний житель м. Радомишля звернувся із заявою про крадіжку грошей з його банківської картки. Обставини з’ясовували оперативники кримінальної поліції. Вони встановили, що 17 лютого картку заявника знайшов біля монітора банкомата 43-річний житель громади. Чоловік одразу ж скористався чужим платіжним засобом: розраховувався за харчові продукти у крамницях, а також придбав мобільний телефон. Попередньо, він витратив близько 10 тисяч гривень.


Поліцейські вилучили у чоловіка картку та мобільник.


В обох випадках події кваліфіковані за ч. 4 сит. 185 (Крадіжка) КК України. За таємне викрадення чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років.


Поліцейські закликають користувачів банківських карток бути більш уважними під час здійснення фінансових операцій, зокрема й у разі користування банкоматами та платіжними терміналами.


Щоразу переконуйтеся, що на технічних засобах не встановлено стороннє обладнання (додаткові відеокамери, накладки на клавіатурі тощо), а вводячи пін-код, прикривайте його рукою та дбайте, щоб інші люди не могли побачити ваших маніпуляцій.


Уважно перевіряйте реквізити для сплати, не забувайте свої картки, чеки та квитанції.


Встановіть обмеження для суми, яку можна оплатити без уведення пін-кода.


У разі втрати картки одразу ж блокуйте її та повідомте про інцидент банківську установу.


Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux