Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За вуличний грабіж – 10 років ув’язнення: поліцейські встановили причетних до діянь
Опубліковано 03 листопада 2022 року о 09:07

Оперативники Житомирського районного управління поліції викрили двох містян у причетності до пограбувань. Чоловіки, окремо один від одного, діяли за однаковою схемою – вихоплювали з рук потерпілих вартісні ґаджети та тікали. Нині за обома фактами ведеться досудове розслідування.


1 листопада до поліції звернулася 17-річна житомирянка з повідомленням про пограбування. Дівчина розповіла, що близько 20:30 незнайомець вихопив з її рук мобільний телефон та почав утікати. Однак далеко відбігти зухвальцю не вдалося: його затримали випадкові перехожі.


На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського районного управління поліції, працівники якої зафіксували всі обставини правопорушення.


Правоохоронці встановили, що затриманий, 33-річний житомирянин, раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення подібних правопорушень. Слідчі Житомирського РУП кваліфікували це діяння за ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 4 ст. 186 (Грабіж) КК України та затримали причетного у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.


Того ж дня поліцейські встановили причетного до пограбування 34-річного містянина, що сталося пізно ввечері кілька днів тому. У чоловіка також вихопили з рук мобільний телефон, однак у цьому випадку незнайомець утік з викраденим. За цим зверненням слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 (Грабіж) КК України та розпочали досудове розслідування.


У ході першочергових заходів оперативники кримінальної поліції з’ясували, що до вчинення грабежу може бути причетним 38-річний житомирянин. Чоловік також раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові правопорушення. Вже наступного дня правоохоронці розшукали його. Чоловік визнав, що викрадене майно одразу ж продав, тож нині поліцейські розшукують нових власників.


Відповідно до чинного законодавства відкрите викрадення чужого майна, учинене в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі від 7 до 10 років.


Житомирське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux