Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За нетверезе керування – штраф від 17 000 гривень: упродовж тижня у Бердичеві поліцейські виявили десяток нетверезих водіїв
Опубліковано 23 квітня 2024 року о 10:29

Усіх керманичів відсторонено від управління транспортними засобами. В одному з випадків таке нехтування Правилами дорожнього руху призвело до ДТП з механічними пошкодженнями автомобіля.


На початку минулого тижня патрульні Бердичівського райвідділу зупинили за порушення правил дорожнього руху 26-річного місцевого жителя, який керував автомобілем «Ford Focus». Під час спілкування з водієм поліцейські помітили у нього ознаки сп’яніння, які підтвердилися відповідним освідуванням (2,48 проміле).


А 27-річний житель району вжив алкогольні напої після вчинення ДТП. Як виявилося, водій ВАЗівки у Семенівській громаді здійснив наїзд на електроопору, відтак автомобіль зупинився біля будівлі поруч. Керманич покинув транспортний засіб та втік з місця події. За результатами обстеження у нього зафіксовано 1,08 проміле алкоголю в крові.


А 37-річний містянин порушив встановлені обмеження пересування під час комендантської години, відтак його транспортний засіб зупинили. У ході перевірки документів інспектори відчули від чоловіка різкий запах алкоголю, однак від проходження медичного освідування чоловік відмовився, як і п’ятеро інших водіїв, які були зупинені патрульними та мали зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння.


Також інспектори поліції склали адмінпротокол на водія двоколісника. 34-річний чоловік керував моторолером «Honda Dіo» без мотошолома. При цьому чоловік не мав при собі посвідчення водія та реєстраційних документів на транспортний засіб. Патрульні помітили у нього ознаки сп’яніння. Згодом, за результатами медичного освідування, у керманича двоколісника зафіксовано 0,39 проміле алкоголю в крові.


Відносно нетверезих водіїв поліцейські Бердичівського райвідділу склали адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.


А відносно водія ВАЗівки додатково — за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) та ст. 122-4 (Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди) КУпАП. Надалі зібрані матеріали будуть направлені до суду.


Шановні водії! У жодному разі не дозволяйте собі та іншим сісти за кермо у нетверезому стані. Пам’ятайте, що навіть незначне, здавалося б, порушення може стати причиною непоправної трагедії. Тож не ігноруйте правила безпеки під час поїздок. Якщо ви стали свідком того, що нетверезий водій має намір їхати транспортним засобом, повідомте про це за номером 102 чи зверніться до екіпажу патрульної поліції.


Бердичівський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux