Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За минулий рік у Бердичеві поліцейські відреагували на майже 150 повідомлень, пов’язаних з учиненням домашнього насильства
Опубліковано 12 січня 2022 року о 17:20

З травня минулого року у Бердичівському районному відділі поліції запрацювала мобільна група реагування на вчинення домашнього насильства. Основним завданням цих правоохоронців є оперативні виїзди на виклики та застосування передбачених законом заходів з припинення та попередження фактів домашньої тиранії.

Поліцейські мобільної групи, а це патрульні, дільничні та ювенальні офіцери, які прибувають на виклики за повідомленнями жителів Бердичівщини, розбираються в обставинах виниклої ситуації, фіксують та збирають матеріали для здійснення подальших перевірок, а також у межах компетенції допомагають постраждалій особі. З практики, більшість сімейних конфліктів громадяни вчиняють у стані сп’яніння, а вирішити їх вдається під час роботи правоохоронців на місцях подій.

Минулого року до адміністративної відповідальності співробітники мобільної групи з протидії домашньому насильству притягнули 80 кривдників та винесли 144 термінових заборонних приписи, ще за одним фактом – відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Аби попередити рецидив, правоохоронці проводять профілактичні бесіди з дебоширами. Нині на відповідному обліку поліції перебувають 195 сімейних агресорів, 15 з яких – жінки.

Уже у новому році бердичівські правоохоронці припинили 8 правопорушень, пов’язаних із вчиненням домашнього насильства.

Днями поліцейські отримали повідомлення про те, що в одній із багатоповерхівок у сім’ї, яка віднедавна проживає у м. Бердичеві, між подружжям стався конфлікт. Чоловік повів себе доволі агресивно: підняв руку на дружину на очах у доньок. Перелякані дівчата вибігли з квартири і покликали на допомогу сусідів, оскільки вітчим в оселі потрощив меблі і ображав матір. Дебош припинили поліцейські, які швидко прибули на місце події.

Схоже повідомлення правоохоронці отримали і від літньої бердичівлянки: жінка поскаржилась на сина, який напідпитку знущався над нею. Поліцейським пенсіонерка повідомила, що так відбувається час від часу, у нетверезому стані син може навіть її вдарити.

Цими днями поліцейські вгамовували і бердичівлянина, який влаштував дебош своїй тещі. Дільничні офіцери у складі мобільної групи виїхали до оселі заявниці, де перебував агресивний зять. У результаті правоохоронці  винесли відносно нього терміновий заборонний припис, який обмежує спілкування з жінкою.

Ще одне таке повідомлення надійшло від місцевої жительки на лінію «102». Правоохоронці виїхали на місце події та з’ясували, що у ході побутової суперечки між цивільним подружжям чоловік пошкодив в оселі майно та вдарив жінку. У ході профілактичної роботи конфлікт вдалося залагодити, а його обставини відповідним чином зафіксували правоохоронці.

У вказаних випадках поліцейські винесли агресорам термінові забороні приписи, а відносно двох чоловіків склали адміністративні матеріали за ст. 173 (Вчинення домашнього насильства)КУпАП.

Поліція Бердичівщини закликає громадян за жодних обставин не замовчувати випадки домашньої тиранії. Якщо ви стали жертвою насильства у родині або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, проінформуйте про це поліцейських за номером 102, або зателефонуйте на безкоштовну національну «гарячу лінію» з протидії домашньому насильству за номерами: 0 800 500 335 чи 116-123.

Бердичівський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux