Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За добу поліцейські Житомирщини викрили чотирьох громадян у причетності до крадіжок
Опубліковано 01 лютого 2022 року о 11:58

З помешкань жителів області викрадали побутову техніку та гроші, з приватних домоволодінь та виробництв – електроінструменти та обладнання, а також було зареєстровано крадіжку із супермаркету. З понад 10 випадків незаконних заволодінь чужим майном, що сталися за минулу добу в регіоні, у 4 випадках вже встановлені причетні до їх вчинення. Тривають подальші перевірки та необхідні розшукові заходи.

Уранці 31 січня до Житомирського райуправління поліції надійшло повідомлення від працівників супермаркету про крадіжку товарів. Працівники торгівельного закладу помітили підозрілого відвідувача та одразу ж сповістили про це правоохоронців. На місці події було затримано 34-річного житомирянина. У чоловіка вилучили харчові продукти, світильник, комп’ютерну мишку, набір ключів та інші товари вартістю близько 3 тисяч гривень.

До Новоград-Волинського райвідділу поліції звернувся 31-річний житель Городницької громади із повідомленням про крадіжку з його будинку у с. Кленовій. Як з’ясувалось, пізно увечері 30 січня невідомий, зірвавши скобу навісного замка, потрапив у його помешкання та викрав звідти зварювальний апарат, шуруповерт та інші інструменти. У результаті проведених першочергових заходів дільничний офіцер поліції встановив, що до вчинення правопорушення причетний 18-річний односелець заявника.

З домоволодіння 35-річної жительки м. Новограда-Волинського було викрадено бензопилу. Попередньо, уранці 31 січня невідомий забрав з подвір’я інструмент, що знаходився під навісом. Оперативники кримінальної поліції встановили, що правопорушення вчинив 48-річний місцевий житель.

Бердичівські поліцейські розшукують двох жителів Ружинської громади, віком 22 та 29 років, яких обґрунтовано підозрюють у крадіжці телевізора з квартири жителя смт Ружина.

Нагадаємо, що статтею 185 (Крадіжка) КК України передбачена відповідальність за таємне викрадення чужого майна залежно від обставин вчинення такого кримінального діяння. Зокрема, у разі крадіжки, учиненої за попередньою змовою групою осіб, спільникам може загрожувати до 5 років обмеження або позбавлення волі. Якщо ж крадіжка вчинена з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, причетний може потрапити за ґрати на строк до 6 років.

Водночас поліцейські закликають громадян відповідально ставитися до збереження власного майна. Подбайте про надійні сховки для вартісних речей, не залишайте їх без нагляду у подвір’ях, відчинених підсобних приміщеннях тощо. Не запрошуйте малознайомих людей у власні помешкання. Укріпіть двері та вікна у власних оселях, літніх кухнях, господарчих будівлях тощо.

Також правоохоронці застерігають працівників торговельних закладів: будьте максимально уважними на робочих місцях. Ваша зібраність, відповідальність та обачність допоможе ефективно виконувати свої обов’язки та не допускати крадіжок товарів. Також зберігайте власні речі у недоступних для відвідувачів місцях, аби не створювати сприятливих для крадіжок ситуацій.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux