Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За добу на Житомирщині поліцейські викрили п’ятьох причетних до крадіжок
Опубліковано 06 вересня 2022 року о 14:04

Жителі обласного центру та Житомирського району викрадали чужі двоколісники, продовольчі товари та інше. На Олевщині поліцейські затримали чоловіка, який демонтував залізничні колії. А в Андрушівській громаді дільничний офіцер розшукав причетного до викрадення господарського реманенту. Нині у всіх випадках тривають відповідні перевірки.

5 вересня оперативники кримінальної поліції встановили особу чоловіка, який викрав з крамниці мобільний телефон, що належить продавчині. 55-річна заявниця розповіла, що на кілька хвилин відволіклася під час розрахунку з покупцями, а згодом виявила пропажу з робочого місця її засобу зв’язку. Поліцейські з’ясували, що крадіжку вчинив 32-річний житель Новогуйвинської громади. Чоловік раніше вже вчиняв подібні правопорушення.

Також житомирські поліцейські встановили обставини крадіжки у с. Високій Печі Тетерівської громади. Подія сталася наприкінці серпня, тоді з під’їзду багатоквартирного будинку зникли дитячі велосипед та самокат. Оперативники кримінальної поліції з’ясували, що чуже майно викрала 33-річна жителька м. Житомира. Вона визнала свою провину та розповіла, що гостювала у селі й витратила всі гроші на пригощання, залишившись без коштів для повернення додому. Тож вона викрала перші ж речі, що були залишені без нагляду у під’їзді, до якого зайшла навмання. Двоколісники продала на місцевому ринку. Поліцейські вилучили їх у «нових» власників.

Ще один житомирянин уночі 5 вересня пошкодив вітрину крамниці та витягнув звідти новий двоколісник. Поліцейські з’ясували, що чоловік причетний ще до низки майнових злочинів.

Цієї ж доби на Олевщині оперативники кримінальної поліції виявили між селищами Дружбою та Новоозерянкою автомобіль під керуванням 29-річного жителя Вінниччини. Попередньо, чоловік намагався демонтувати та викрасти залізничні колії неподалік місцевого підприємства. Тож правоохоронці доставили його до поліційного відділення та вилучили транспортний засіб з приладдям для демонтажу.

Дільничний офіцер поліції встановив причетність 40-річного жителя с. Гальчина до крадіжки металевих елементів плити з підсобного приміщення його односельчанки. Викрадене він здав до пункту прийому металобрухту.

Нині за всіма фактами тривають відповідні перевірки. Нагадаємо, що за таємне викрадення чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років (ч. 4 ст. 185 КК України).

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux