Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку року коростенські поліцейські розслідують понад десятка фактів нанесення тілесних ушкоджень
Опубліковано 08 лютого 2022 року о 14:08

Упродовж січня-лютого слідчі Коростенського райуправління поліції відкрили 12 кримінальних проваджень за фактами завдання тілесних ушкоджень. Здебільшого конфліктам між потерпілим та кривдником передувало вживання ними алкоголю. Наразі обвинувачення відносно двох чоловіків уже скеровано до суду, розслідування інших проваджень тривають.

У січні в одному з сіл Лугинської громади працівниця соціальної служби під час відвідин підопічного отримала тілесні ушкодження від його сусіда. 45-річний чоловік, уже будучи у стані сп’яніння, наполягав на продовженні вживання алкоголю, а коли жінка зробила йому зауваження, відреагував агресивно та накинувся на неї.

Наприкінці минулого року 28-річний коростенець під час раптового конфлікту на вулиці завдав травм іншому місцевому жителю біля одного з магазинів. Сутичка між чоловіками закінчилась розбиттям вікна торговельного закладу.

В обох випадках дізнавачі поліції уже завершили розслідування проваджень, відкритих за ч. 2 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) КК України. Наразі обвинувачення щодо обох чоловіків скеровані до суду. Їм загрожує відповідальність від штрафу або виправних робіт до піврічного арешту або обмеження волі на строк до 2 років.

Інші двоє жителей Коростенської та Горщиківської громад під час сутичок на вулицях населених пунктів отримали більш серйозні травми і нині отримують медичну допомогу. У подальшому після завершення лікування та отримання висновків судово-медичної експертизи щодо тяжкості отриманих ними травм слідчі вирішуватимуть питання про остаточну  правову кваліфікацію подій.  Наразі обидва факти поліцейські розслідують за ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України. Особи причетних до травмувань правоохоронці встановили, їм  може загрожувати до 3-х років ув’язнення.      

Водночас поліцейські застерігають жителів району від зловживання алкоголем та нагадують про його пагубні наслідки, а також відповідальність за такі діяння. Зокрема, дільничні офіцери поліції Коростенського райуправління систематично проводять превентивні заходи для попередження поширення пияцтва. Так, з початку року правоохоронці виявили 175 фактів (ст. 178 КУпАП) розпиття спиртних напоїв у заборонених місцях або появу у п’яному вигляді у громадських місцях. У всіх випадках оформлені відповідні адміністративні матеріали та особи притягнені до відповідальності.

Коростенське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux