Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку місяця бердичівські патрульні виявили 30 нетверезих водіїв (ВІДЕО)
Опубліковано 12 вересня 2023 року о 10:22

Лише за вихідні працівники сектору реагування патрульної поліції Бердичівського райвідділу відсторонили від керування 8 водіїв, які перебували за кермом у стані сп’яніння. У трьох випадках нетверезе керування призвело до вчинення дорожньо-транспортних пригод. 


10 вересня близько 22:30 у м. Бердичеві 28-річний містянин, керуючи автомобілем «Opel Omega», в’їхав у залізний паркан. Автомобіль отримав механічні пошкодження.


Під час встановлення всіх обставин події поліцейські виявили у водія іномарки явні ознаки алкогольного сп’яніння. Проте від проходження медичного огляду чоловік відмовився та чітко пояснити свої дії не зміг. Під час процедури оформлення адміністративних правопорушень інспектори встановили, що рішенням суду водій у 2023 році вже позбавлений права керувати транспортними засобами строком на 5 років.


Розбиралися поліцейські і з ДТП за участі ВАЗівки. Водій не обрав безпечної швидкості руху і з’їхав у кювет.


На місці події патрульні виявили, що 32-річний водій мав зовнішні ознаки сп’яніння та запропонували йому пройти медичне освідування. За його результатами у водія легковика зафіксовано 3,62 проміле алкоголю в крові. Перевіривши керманича за наявними поліцейськими базами, інспектори встановили, що він також позбавлений права керування транспортними засобами на 1 рік.


А 27-річний житель району, керуючи квадроциклом, на одній із центральних вулиць міста не дотримався дистанції та зіштовхнувся з автомобілем «Volkswagen». Після цього винуватець ДТП залишив місце події.


Інспектори поліції встановили місцезнаходження водія. Під час спілкування з чоловіком патрульні помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. За результатами медичного освідування у керманича було зафіксовано 2,06 проміле алкоголю в крові. Поліцейським він пояснив, що взагалі не має посвідчення водія, а спиртне випив після ДТП, мовляв, дуже злякався.


Відносно усіх виявлених нетверезих водіїв поліцейські Бердичівського райвідділу склали адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення та у трьох наведених вище випадках – додатково за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) КУпАП.


Шановні водії! Навіть незначне, здавалося б, порушення може стати причиною непоправної трагедії. Тож не ігноруйте правила безпеки під час поїздок. Суворо дотримуйтесь Правил дорожнього руху самі та не будьте байдужими до інших недвозначних ситуацій. Якщо ви стали свідком того, що нетверезий водій має намір сісти за кермо, повідомляйте про це за номером 102.


Бердичівський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux