Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Їздив з підробленим посвідченням водія: житомирські поліцейські завершили розслідування
Опубліковано 13 травня 2024 року о 16:46

Дізнавачі встановили, що чоловік близько року користувався документом, придбаним у соціальній мережі. Тож, зібравши необхідні свідчення та експертні висновки, фігуранту повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Нині матеріали скеровані до суду.


Уранці 28 квітня на одному з блокпостів неподалік обласного центру патрульні відділу поліції №1 Житомирського райуправління зупинили автомобіль «Audi», водій якого порушував Правила дорожнього руху. За кермом легковика перебував 26-річний житомирянин. Правоохоронцям він надав посвідчення водія, проте, під час візуального огляду поліцейські помітили у документі явні ознаки підробки. Також з’ясувалося, що відомостей про нього немає у жодному реєстрі.


Працівники слідчо-оперативної групи, яких колеги викликали на місце події, вилучили посвідчення водія та направили його для проведення відповідних експертних досліджень. Згодом фахівці підтвердили факт підробки документа.


Під час досудового розслідування чоловік повідомив, що близько року тому він замовив підроблене посвідчення на одному з інтернет-ресурсів. Проходити належну процедуру отримання права на керування транспортними засобами він не хотів, тож зважився на аферу.


Дізнавачі повідомили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Днями обвинувальний акт у провадженні було скеровано до суду. Також поліцейські встановлюють продавця нелегальних документів.


Відповідно до чинного законодавства обвинуваченому може загрожувати покарання у вигляді штрафу до 17 тисяч гривень або шести місяців арешту, чи обмеження волі на строк до двох років.


Поліцейські вкотре закликають громадян не нехтувати дотриманням необхідної процедури отримання дозвільних документів на право керування транспортними засобами. Адже водій, який не має належного рівня теоретичної та практичної підготовки, наражає себе на небезпеку та може становити загрозу для оточуючих.


 Житомирське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux