Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Все про безпеку вдома та у ліцеї: у Житомирському районі поліцейські навчають дітей
Опубліковано 28 лютого 2024 року о 17:08

Упродовж тижня ювенальні інспектори Житомирського райуправління проводили безпекові уроки для учнів Пряжівського, Тетерівського та Новогуйвинського ліцеїв. До цих заходів долучилися також поліцейські сектору реагування та дільничні офіцери відділу поліції № 1 Житомирського РУП. 


Правоохоронці спілкувалися з учнями різних вікових груп. Діти активно взаємодіяли з гостями та отримували відповіді на свої запитання.


Поліцейські розповіли учням про базові правила безпеки під час навчального процесу. Ювенальні інспектори та дільничні офіцери наголошували ліцеїстам на необхідності дотримання поведінкових норм на уроках та під час перерв.


Жваве обговорення з поліцейськими відбулося під час теми про особливості відповідальності неповнолітніх. Учасники зустрічі на конкретних прикладах розібрали ситуації, коли невміння залагодити суперечку ставало причиною неприємностей не лише для самих дітей, а і їх батьків.


Поліцейські не оминули своєю увагою й тему булінгу в навчальних закладах. Правоохоронці у змодельованих ситуаціях обговорювали шляхи вирішення конфліктних ситуацій у реальному та віртуальному просторах. Також спікери надали учням інформацію про служби, до яких можна звертатися у разі настання кризових ситуацій.


Урок з шестикласниками Новогуйвинського ліцею у зв’язку з виниклою небезпекою доводилося проводити у сховищі. Тож окрім іншого ювенальна інспекторка обговорила з дітьми необхідні дії під час сигналу повітряної тривоги та розповіла про речі, які необхідно покласти до своєї тривожної валізки.


Великий інтерес в учнів Тетерівського ліцею викликала локація, де працювали патрульні. Там правоохоронці ознайомлювали учнів з Правилами дорожнього руху. Поліцейські розповідали про безпеку під час ігор неподалік автошляхів та кермування двоколісниками. Також вони демонстрували ліцеїстам елементи однострою та спеціальні засоби.


Правоохоронці вважають, що інформація, отримана на таких незвичних уроках безпеки, стане у пригоді дітям та допоможе їм уникнути негараздів.


Житомирське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux