Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вночі поліція Житомирщини розшукувала двох дітей
Опубліковано 28 серпня 2024 року о 12:42

27 серпня тривожні повідомлення про зникнення неповнолітніх майже одночасно надійшли до поліції Малина та Житомира. На їх розшук були залучені поліцейські територіальних підрозділів, інспектори ювенальної превенції та кінологи ГУНП в Житомирській області. На щастя, обох дітей знайшли за кілька годин.


Близько 22:00 до Житомирського райуправління поліції звернулася мама 12-річної містянки. За її словами близько двох годин тому дівчинка вийшла з дому нібито винести сміття та не повернулася. Самостійні пошуки були марними, то ж жінка звернулася по допомогу до правоохоронців.


Пошукові групи обходили двори та оглядали горища, закинуті будівлі, інші місця, де могла перебувати дитина. Зрештою, близько 00:30 її знайшли у сусідньому під’їзді багатоповерхівки. Нічого лихого з дитиною не сталося, тож її повернули додому.


А близько 23:00 повідомлення про зникнення 8-річного хлопчика надійшло до поліції Малинщини. За словами рідних, близько 20:30 він пішов з дому після побутової сварки. Батьки також намагалися знайти сина самостійно, однак марно.


За «тривогою» були задіяні працівники місцевого поліційного відділення, а також фахівці з ГУНП області. Пошуки, ускладнені пізньою порою та темрявою, тривали кілька годин. Поліцейські перевіряли хати-пустки, нежитлові приміщення, опитували місцевих жителів. Вдалося з’ясувати, що на місцевій крамниці встановлено камеру відеонагляду, тож правоохоронці переглянули записи у надії помітити, куди могла рухатися дитина. Однак лише з’ясували, що поруч її не було. Лише близько 2:00 хлопчика розшукали: він спокійно спав у підсобному приміщенні поблизу свого будинку, зачинившись зсередини.


Нині з обома родинами працюють ювенальні поліцейські.


Водночас правоохоронці закликають батьків приділяти більше часу спілкуванню з дітьми, бути більш уважними та чуйними, особливо з підлітками. Намагайтесь уникати конфліктних ситуацій чи суперечок, роз’яснюйте причини та наслідки різних вчинків. Будуйте довірливі стосунки та подбайте, щоб діти були впевнені, що домівка – це найбезпечніше місце, де їх завжди чекають. Ваші любов та терпіння допоможуть їм легше пройти всі етапи дорослішання.


 Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux