Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Упродовж вихідних на Житомирщині троє керманичів намагалися відкупитися від поліцейських за вчинені правопорушення
Опубліковано 24 червня 2024 року о 16:23

Такі випадки зафіксовані у Ємільчинській, Житомирській та Чуднівській громадах. Тож відтепер водії нестимуть не тільки адміністративну відповідальність за порушення Правил дорожнього руху, але й кримінальну.

Так, 21 червня в одному з сіл Ємільчинської громади поліцейські зупинили автомобіль «ВАЗ», водій якого порушив ПДР. За кермом перебував 33-річний місцевий житель.


Під час спілкування з керманичем правоохоронці помітили, що він перебуває у стані сп’яніння. Результат освідування - 0,56 проміле алкоголю в крові. Відомо, що цього ж чоловіка інспектори зупиняли нетверезим двічі й кілька днів тому. Нині, аби уникнути адміністративної відповідальності, він запропонував та поклав на капот службового автомобіля 5 тисяч гривень.


22 червня близько 18:20 екіпаж інспекторів сектору реагування патрульної поліції ВПД №1 Житомирського райуправління зупинив автомобіль «Mercedes-Benz» на околиці обласного центру, керманич також порушував Правила дорожнього руху.


Поліцейські запідозрили нетверезий стан 42-річного водія. Однак від проходження освідування на місці чи у медичному закладі чоловік відмовився. Натомість, щоб «вирішити питання» про непритягнення до адміністративної відповідальності, чоловік запропонував правоохоронцям хабар.


Того ж вечора у селищі Великих Коровинцях чуднівські патрульні зупинили 25-річного водія автомобіля «Renault», який порушував правила проїзду перехрестя. Чоловік також запропонував поліцейським відкупне під час складання адміністративних матеріалів за вчинені правопорушення. Кошти він поклав до салону службового автомобіля.


В усіх випадках факти пропозицій та надання неправомірної вигоди поліцейським були належним чином задокументовані працівниками слідчо-оперативних груп територіальних підрозділів поліції.


Відповідно до ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України такі дії караються штрафом від 1 тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.


Окрім того, поліцейські склали відносно водіїв низку адміністративних матеріалів, серед яких ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані сп’яніння…) КУпАП. Таке правопорушення тягне за собою значні штрафні санкції та позбавлення права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

За матеріалами

Звягельського районного відділу поліції,

Житомирського районного управління поліції



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux