Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирі за добу поліцейські викрили чотирьох причетних до крадіжок
Опубліковано 25 жовтня 2022 року о 15:06

24 жовтня до поліції надійшло близько десяти повідомлень про зникнення майна за різних обставин. У жителів обласного центру викрали ювелірні вироби, мобільний телефон та велосипед, а з крамниці – харчові продукти. 


Дільничні офіцери поліції з’ясовували обставини крадіжки кількох золотих каблучок з квартири 50-річного жителя обласного центру. Чоловік розповів, що виявив зникнення ювелірних виробів зі сховку у шафі. Ймовірно, до злодіяння могли бути причетні гості, які кілька днів тому в обідню пору були у нього в помешканні. Тож поліцейські перевірили цю версію й з’ясували, що крадіжку вчинив 40-річний, раніше судимий за аналогічні правопорушення, житомирянин. Його розшукали, нині він дає свідчення слідчим.


Увечері 24 жовтня до Житомирського райуправління поліції надійшло повідомлення про крадіжку товарів з крамниці, розташованої по вул. Шевченка в обласному центрі. Як з’ясувалось, один з покупців не розрахувався за продукти загальною вартістю майже пів тисячі гривень. Дільничний офіцер поліції за допомогою камер відеонагляду встановив особу причетного до події, 27-річного житомирянина. Чоловік визнав свою провину.


З під’їзду багатоповерхівки по вул. Івана Сльоти було викрадено велосипед вартістю близько 13 тисяч гривень. Власниця, 38-річна містянка, розповіла, що вранці 23 жовтня не знайшла двоколісника на звичному місці, на сходинковому майданчику будинку. Наступного дня оперативники кримінальної поліції встановили, що чужий велосипед забрав 15-річний житель с. Глибочиці. Хлопець визнав свою провину та розповів, що чужий двоколісник встиг продати.


Неприємністю закінчилось випадкове знайомство у потязі 26-річної житомирянки з попутником. Після приїзду до обласного центру жінка виявила, що у неї викрадено телефон та банківську картку. Обставини з’ясовували житомирські розшуківці, які встановили причетного до події 54-річного містянина. У нього й вилучили частину викраденого.


Попередня правова кваліфікація всіх наведених випадків – ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Причетним до правопорушень може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі.


Водночас поліцейські нагадують полісянам про необхідність дбати про збереження власного майна. Зокрема, подбайте про надійні сховки для цінних речей. Значні суми коштів бажано зберігати в банківських установах. Не запрошуйте малознайомих людей у власні помешкання.


Не залишайте велосипеди, самокати, дитячі візочки та інше цінне майно на сходинкових майданчиках багатоповерхівок без нагляду. Така необачність часто призводить до їх викрадень.


Будьте обачними!


Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux