Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирі поліція затримала «комерсантів»: вони обіцяли допомогу з виїздом з країни військовозобов’язаному
Опубліковано 09 жовтня 2023 року о 14:30

За послуги жителька Київщини вимагала 4 000 доларів США. У їх вартість входили фальсифікація документів та надання консультацій у разі виникненні складнощів з перетином державного кордону. Днями під час передачі коштів жінку та її «помічника» затримали працівники поліції.

Попередньо, 44-річна жінка обіцяла внести у військовий квиток допризовника відмітку про непридатність його до військової служби. Після чого чоловік міг спокійно виїхати за кордон.


До протиправної діяльності вона залучила 52-річного житомирянина, який повинен був отримати кошти від «замовника» та передати їй. За таку послугу жінка пообіцяла винагороду у 500 доларів США.


Обох спільників поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.


Слідчі поліції оголосили фігурантам про підозру у сприянні незаконному переправленню особи через державний кордон України шляхом надання вказівок, порад та усуненням перешкод, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).


Під час проведення слідчих дій у поплічників вилучили кошти «за послугу», засоби зв’язку, два автомобілі, а також документи, на підставі яких військовозобов’язаного могли б звільнити від мобілізації.


До того ж, слідчі інкримінували жінці шахрайство (ч. 2 ст. 190 КК України). Встановлено, що вона пообіцяла допомогу у придбанні за кордоном позашляховика для Збройних Сил України. Для цього ще в лютому отримала завдаток у 5 000 доларів США, однак взятих на себе зобов’язань не виконала. Вона постійно вигадувала причини (хвороба, ДТП, зайнятість тощо), з яких автомобіль досі не доставлено.


Обидвом обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. За подібні правопорушення законодавством передбачено покарання - від 7 до 9 років позбавлення волі.


Оперативний супровід здійснюють працівники управління стратегічних розслідувань Національної поліції у регіоні, а процесуальне керівництво – Житомирська обласна прокуратура.


Відділ комунікації поліції Житомирської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux