Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирі поліцейські разом із журналістами перевірили дотримання комендантської години містянами
Опубліковано 24 квітня 2023 року о 15:10

Правоохоронці систематично проводять профілактичні відпрацювання обласного центру для попередження кримінальних та адміністративних правопорушень, а також контролю дотримання комендантської години. Лише упродовж ночі 23 квітня правоохоронці виявили близько двох десятків порушників обмежень, встановлених режимом воєнного стану.

 

Так, після півночі поліцейські у середмісті помітили п’ятьох хлопців та дівчат, які, не поспішаючи, рухалися у напрямку Старого Бульвару. Молоді люди розповіли поліцейським, що відпочивали у розважальному закладі, а після його зачинення не змогли викликати таксі, щоб дістатися додому. Інспектори перевірили у кожного з них посвідчення особи та нагадали про обмеження воєнного часу, зобов’язавши якнайшвидше дістатись додому.

Близько першої ночі неподалік зупинки громадського транспорту на майдані Корольова поліцейські виявили молодика, який з підсилювача звуку транслював музику. На вимогу поліцейських припинити правопорушення чоловік відреагував агресивно та нецензурною лайкою. Як з’ясувалось, 37-річний житель Запоріжжя мотивував свої дії тим, що «у вас тут війни немає». Відносно чоловіка правоохоронці оформили відповідні матеріали за вчинення адміністративного правопорушення.


Ще за годину в одному зі скверів міста поліцейські помітили на лавках кількох осіб. За їх словами, вони вийшли «поспілкуватись» і живуть поряд. Жодних заборонених речовин при собі ці парубки не мали, а також надали документи для посвідчення осіб, тож після перевірок та профілактичної бесіди були скеровані додому.

Окрім цього, поліцейські промоніторили дотримання режиму роботи розважальних закладів. На час перевірки усі вони були зачинені, порушень обмежень, встановлених режимом воєнного стану, цієї ночі не виявлено.

- Такі відпрацювання проводяться систематично, - розповідає начальник сектору дільничних офіцерів поліції Дмитро Коваленко. – До них, окрім поліцейських Житомирського РУП, залучаються також правоохоронці роти поліції особливого призначення ГУНП та військовослужбовці. З усіма порушниками комендантської години проводяться бесіди щодо недопущення ігнорування вимог чинного законодавства. У разі ж вчинення ними правопорушень вживаються відповідні заходи впливу.


Правоохоронці наголошують, що комендантська година на території Житомирської області триває з 00:00 по 05:00 та закликають громадян дотримуватися усіх обмежень, визначених режимом воєнного стану. Зауважимо, що бойові дії на території країни тривають, тож необхідно не втрачати пильність та постійно бути насторожі.


Житомирське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux