Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирі поліцейські навчають молодших школярів правил безпеки
Опубліковано 10 березня 2023 року о 15:04

Як перейти дорогу, коли не працює світлофор? Що робити, якщо знайшов щось підозріле? Як службові собаки шукають зниклих людей? Навіщо «тривожна кнопка» в магазині? Ці та інші питання змогли задати поліцейським учні ліцею №36 м. Житомира.

 

- Такі заходи ми проводимо постійно, аби навчити найменших школярів правил безпечної поведінки на вулиці та вдома, у навчальному закладі та під час відпочинку на природі. До того ж, наші діти тепер мають добре орієнтуватися й у кризових ситуаціях, пов’язаних з війною: під час повітряних тривог, зникнення світла та зв’язку, у разі підозрілих знахідок тощо, - розповідає керівник ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.


Тож у дворі навчального закладу поліцейські облаштували кілька навчальних локацій.

Ювенальні інспектори нагадували дітям Правила дорожнього руху, у тому числі й щодо сигналів регулювальника на дорозі. Ліцеїсти самі спробували керувати рухом своїх однокласників, уявивши, ніби не працює світлофор. Поліцейські нагадали дітлахам й про необхідність бути помітними для водіїв під час руху у темну пору добу. Усі разом вони з’ясували, чому світлий одяг допомагає у цьому, а темний - навпаки. Кожна дитина отримала від правоохоронців у подарунок флікери у вигляді значків та браслетів.

Поліцейський офіцер громади Микола Денисов розповів дітям про призначення обладнання, яке знаходиться в його службовому автомобілі. Вони обговорили дії у разі знайдення небезпечних чи підозрілих предметів, повторили номери телефонів екстрених служб. Бажаючі приміряли захисні обладунки та уявили себе правоохоронцями за кермом службового автомобіля.

Поліцейські охорони розповіли дітлахам про тривожні кнопки, якими обладнані заклади та установи для швидкого виклику поліції. Діти із задоволенням фотографувалися разом з інспекторами.


А інспектори Кінологічного центру ГУНП області показали, як працюють службові собаки. Окрім чіткого виконання команд, вони вразили дітей та вчителів здібностями з пошуку предметів. Не обійшлося й без дружніх доторків, обіймів та фото з чотирилапими помічниками поліцейських.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux