Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирському районі з початку року поліцейські виявили близько двохсот нетверезих водіїв
Опубліковано 19 лютого 2022 року о 09:15

Під час превентивних заходів із забезпечення безпеки на дорогах району патрульні поліцейські відділів і відділень Житомирського районного управління поліції  припинили понад 8,5 тисяч порушень, серед них понад 200 фактів кермування у нетверезому стані. Лише у Тетерівській громаді за добу 16 лютого поліцейські задокументували 2 таких факти.

Уранці 16 лютого до відділу поліції №1 Житомирського райуправління надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду у селі Тетерівці. Правоохоронці групи реагування, прибувши на місце події, з’ясували, що водій ВАЗівки  не впорався з керуванням та в’їхав у паркан будинку. З місця ДТП керманич автівки, 54-річний житель Станишівської громади, відразу поїхав.  Коли ж водій повернувся, правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік не заперечував цього, але від відповідного освідування відмовився.

Відтак поліцейські склали відносно керманича автівки адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 130 (Керування транспортними засобами у стані сп’яніння…), ст. 122-4  (Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди) та ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) КУпАП.

Того ж дня пообіді інспектори групи реагування патрульної поліції відділу №1 Житомирського РУП  у селі Заможному зупинили мопед «Delta», водій якого, 55-річний місцевий житель, їхав без мотошолома.  Згодом з’ясувалось, що він ще й знаходиться у стані сп’яніння.  Алкотестер зафіксував у чоловіка 2,04 проміле.

Відтак поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами у стані сп’яніння…) та ст. 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) КУпАП.

- Безпека дорожнього руху є одним з напрямів роботи працівників груп реагування патрульної поліції району, - розповідає начальник відповідного сектору Житомирського РУП Олександр Хоменко. – Значна кількість дорожньо-транспортних пригод трапляється з вини нетверезих водіїв. Так, з початку року патрульні Житомирського району припинили 191 випадок кермування транспортом у стані сп’яніння.
 
Відповідно до чинного законодавства таке порушення вперше тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

Повторне вчинення правопорушення тягне за собою відповідальність у вигляді накладення штрафу у розмірі 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Житомирське районне управління поліції

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux