Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирі затримано квартирного злодія
Опубліковано 14 червня 2018 року о 09:18

Дільничні офіцери поліції викрили жителя обласного центру у причетності до крадіжки ноутбука з квартири житомирянки. Триває досудове розслідування. Поліцейські закликають громадян подбати про збереження власного майна.

Повідомлення про подію надійшло до Житомирського відділу поліції 11 червня. Заявниця, 58-річна житомирянка, розповіла, що на вихідних знаходилась поза межами міста. Коли ж повернулася додому, виявила розбите вікно у квартирі та зникнення ноутбука вартістю 20 тисяч гривень.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського ВП. Відповідні відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

У ході проведених заходів дільничні офіцери поліції встановили причетність до правопорушення 29-річного житомирянина. Триває подальше з’ясування всіх обставин події. Чоловікові може загрожувати від 3 до 6 років позбавлення волі.

Поліція нагадує: у літню пору «квартирники» проявляють найбільшу активність, користуючись тим, що громадяни масово виїздять з міста на відпочинок. Відтак, правоохоронці радять дотримуватися низки правил, аби убезпечити власне житло від посягань крадіїв:

- встановлюйте якісні вікна та двері з надійними замикаючими пристроями;

- завжди, виходячи з дому, перевіряйте, чи зачинені вікна та кватирки, не забувайте зачиняти двері;

- не зберігайте в квартирі в одному місці значні суми грошей, ювелірні вироби. Обмежте коло осіб, яким відомо про цінності, що зберігаються у вас (особливо це стосується дітей);
 
- власні заощадження, а іноді, й коштовності, варто хоча б на час відпустки чи тривалої відсутності зберігати у банківських установах;
 
- не залишайте ключі від квартири в «обумовленому місці» (під килимком, на коробці дверей, у поштовій скриньці тощо), та не передавайте їх стороннім особам;

- не зайвим буде заручитися підтримкою сусідів, які можуть наглядати за вашим помешканням і у разі необхідності здійняти тривогу;
 - у разі, якщо у вашій домівці побували злодії - викличте поліцію та дочекайтесь приїзду слідчо-оперативної групи. Не переставляйте речі, не наводьте лад,  намагайтесь не порушити сліди, залишені незваними гостями.

Пам’ятайте, краще запобігти посяганню на власне майно, аніж потрапити у неприємну ситуацію.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux