Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирі за участі поліцейських стартував проект із навчання жінок самозахисту
Опубліковано 20 вересня 2018 року о 10:25

19 вересня 2018 року у Житомирському навчальному центрі підготовки поліцейських стартував освітньо-виховний проект «Школа самозахисту для дівчат та жінок «Неслабка стать». Захід реалізується громадською організацією у співпраці з поліційним навчальним закладом та за підтримки гранту Житомирського міського голови для обдарованої молоді. 

Проект «Школа самозахисту для дівчат та жінок «Неслабка стать» був відібраний комісією серед 16 заявлених проектів різного напрямку. Його мета – підвищення рівня обізнаності дівчат та молодих жінок щодо власних прав та можливостей, спроможності самозахисту, підвищення рівня ініціативності та лідерського потенціалу шляхом усвідомлення самоцінності через проведення практичних тематичних занять. 

– Проблема насилля актуальна не одне десятиліття тож ми як громадська організація вирішили, що ми можемо щось зробити корисне для наших жінок і дівчат. В минулому році ми почали працювати над цим проектом подавали гранти в різні організації і в цьому році нам пощастило і , як ви знаєте, за підтримки і Навчального центру підготовки поліцейських і Житомирської міської ради ми змогли втілити цю ідею в життя, - коментує координатор проекту Тетяна Чорна.

Відтепер 16 дівчат та жінок, які виявили бажання взяти участь у проекті, щотижня упродовж двох місяців відвідуватимуть тренінги та практичні заняття на базі Житомирського центру підготовки поліцейських. Заняття проводитимуть викладачі Державної установи та громадські активістки ГО «Скриня корисних справ».

- Ми готові не лише навчити жінок захищати себе фізично, а й теоретично підготувати їх впевнено діяти у правовому полі, вміти вчасно розпізнати насилля та захистити себе, спираючись на отриманні знання чинного законодавства України, - зазначив начальник Житомирського центру підготовки поліцейських Максим Каптенко. - Ми надзвичайно зацікавлені у вдалій реалізації цього задуму і готові докласти максимум зусиль – надати приміщення для занять, забезпечити наявною матеріальною базою, а головне – залучити своїх викладачів, чиї знання та практичні навички є нашою найбільшою цінністю. 

Відтак на теоретичних заняттях розглядатимуться теми, пов’язані із гендерною рівністю, шляхами протидії насильству, практичними кроками у випадках насильства та основами міжнародного та українського  законодавства. На практичних – викладачі Житомирського центру підготовки поліцейських, котрі пройшли спеціальне навчання за програмою Канадської поліцейської місії в Україні, навчатимуть учасниць базовим технікам самозахисту.

ДУ «Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських»
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux