Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирі правоохоронці викрили фальсифікаторів документів для перетину кордону України
Опубліковано 19 березня 2021 року о 16:15

18 березня слідчі Слідчого управління ГУНП спільно з співробітниками УСБУ Житомирщини за процесуального керівництва обласної прокуратури затримали 57-річного жителя обласного центра під час спроби отримати документи для виїзду за кордон за фальсифікованими паспортами.  За таке діяння чоловікові може загрожувати ув’язнення терміном до 7 років.

У ході досудового розслідування, що проводилось за ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, правоохоронці викрили схему учинення протиправних діянь.

Так, встановлено, що група осіб, перебуваючи у змові, організували виготовлення підроблених документів, що посвідчують особу, легалізуючи таким чином тих, хто незаконно перетнув кордон України. У подальшому вони отримували й закордонні паспорти для подальшого виїзду за межі держави.

18 березня правоохоронці затримали 57-річного організатора схеми та викрили двох чоловіків, які мали намір отримати закордонні паспорти на підставі підроблених документів громадян України. Нині їх особи встановлюються.

Відтак тривають подальші слідчі дії, у тому числі обшуки у державній установі та за місцями проживання фігурантів.

У ході слідчих дій додатково встановлено ознаки правопорушення ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Цього ж дня 18 березня 57-річному організаторові схеми оголошено про підозру у вчиненні низки кримінальних діянь – ч. 2 ст. 332, ч. 3 ст. 358 ККУ. 

Під час слідчих дій у квартирі чоловіка, серед іншого, вилучено десятки підроблених посвідчень різної категорії та спеціальне обладнання для їх виготовлення, пусті бланки, штампи різних державних установ, комп’ютерну техніку та інше. 

Відтак за вказані діяння йому може загрожувати покарання у вигляді як обмеження, так і позбавлення волі терміном до 7 років.

Правоохоронці проводять заходи для встановлення інших учасників злочинної групи. 

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux