Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирі поліцейські разом з журналістами провели рейд щодо дотримання протиепідемічних заходів
Опубліковано 09 грудня 2021 року о 15:56

9 грудня поліцейські офіцери громади Житомирського РУП разом з працівниками Держпродспоживслужби області та за участі журналістів здійснили перевірки дотримання карантинних обмежень в торгівельних та розважальних закладах обласного центру.

В одному з гіпермаркетів рейдувальники звернули увагу на процедуру допуску персоналу до роботи, у тому числі температурний скринінг, використання засобів індивідуального захисту та наявність сертифікатів про вакцинацію.

Також вибірково перевірили наявність COVID-сертифікатів у працівників у торгівельних залах та відвідувачів за допомогою спеціального програмного забезпечення, встановленого на службових планшетах поліцейських.

В іншому торгівельному закладі після аналогічної перевірки поліцейські звернули увагу персоналу на необхідність більш зручного доступу відвідувачів до місця для утилізації використаних засобів захисту та обов’язкове маркування дезінфікуючої рідини.

В одному зі спортивних центрів правоохоронці перевірили наявність повного курсу вакцинації у персоналу. Також учасники рейду нагадали про вимоги щодо допуску відвідувачів до занять у спортзалах та басейнах: обов’язкова наявність сертифікату про вакцинацію або чинного документа про одужання чи негативного результату ПЛР-тесту.

Під час роботи у зоні бутиків торгівельно-розважального центру поліцейські зробили зауваження кільком відвідувачам, які перебували без масок або ж носили їх, не закривши рот та ніс. Порушників попередили про штрафні санкції у разі подальшого ігнорування карантинних вимог. Також правоохоронці зробили вибіркову перевірку наявності сертифікатів у працівників кількох торгівельних «острівців», проінспектували наявність необхідних засобів захисту та знезаражувальних речовин.

Учасники рейду щоразу нагадували адміністрації та відвідувачам закладів про обов’язковість дотримання безпечної дистанції та встановлені обмеження за кількістю людей, які одночасно можуть перебувати у приміщенні.

Всього за першу половину доби 9 грудня у м. Житомирі було задокументовано 4 правопорушення, що пов’язані з відвертим ігноруванням вимог законодавства щодо карантину людей.

Загалом же з початку запровадження в області «червоного рівня» епіднебезпеки правоохоронці провели 15,4 тисячі перевірок суб’єктів господарювання та виявили понад 3,6 тисячі порушень правил щодо карантину людей.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux