Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирі поліцейські обговорювали питання безпеки з представниками громадянського суспільства
Опубліковано 20 грудня 2021 року о 14:55

20 грудня у Головному управлінні Нацполіції в області представники громадських організацій, поліції та прокуратури обговорили механізми співпраці у питаннях безпеки та правопорядку. Зустріч була ініційована Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів та відбулася в рамках проєкту  «Посилення захисту регіональних активістів», що реалізується Асоціації УМДПЛ за сприяння Національного фонду на підтримку демократії (NED).

До участі в тематичному обговоренні долучились представники громадських організацій «Перспектива», «Ти не один», «Нехай твоє серце б’ється», «Позитивні жінки» «Легалайф-Україна».

Регіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Олена Коваленко, розпочинаючи зустріч зазначила:

- Цей «круглий стіл» має допомогти почути нам почути один одного і визначити актуальні питання для співпраці.  

Т.в.о. начальника ГУНП Володимир Шевців сказав про важливість ефективних механізмів взаємодії з громадянським суспільством та постійному моніторингу ситуації щодо безпекового простору.

Представники громадських організацій акцентували увагу на необхідності продовження роботи з всебічної обізнаності та толерантності поліцейських під час повсякденної діяльності, у тому числі з  уразливими категоріями населення. Серед іншого було озвучено й важливість дотримання конфіденційності  щодо стану здоров’я потерпілих, зокрема наявності  у них чи інших хронічних захворювань, а також неприпустимості аутингу. Ці та низка інших суб’єктивних факторів подекуди є причинами відмови громадян від звернення за захистом їх прав до правоохоронних органів.

Також під час зустрічі регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Петро Грибан презентував присутнім Спеціальну доповідь Уповноваженого ВР з прав людини на тему «Стан реалізації національного превентивного механізму у 2020 році».

Результатом обговорення стала ініціатива про залучення представників громадянського суспільства до тематичних занять у системі службової підготовки поліцейських.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux