Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У райцентрі Житомирщини правоохоронці карантинного патруля затримали молодика з гранатою
Опубліковано 22 квітня 2020 року о 11:50

Подія мала місце близько 20:30 год. 21 квітня у м. Бердичеві. Під час несення служби із забезпечення правопорядку та контролю за дотриманням громадянами карантинних обмежень поліцейські і нацгвардійці посиленого наряду затримали на одній з вулиць райцентру чоловіка, в якого вилучено небезпечний боєприпас. Розпочато кримінальне провадження.

Увечері посилений наряд поліції та нацгвардійців, патрулюючи один з мікрорайонів м. Бердичева, звернули увагу на підозрілу поведінку перехожого. При появі правоохоронців чоловік помітно занервував і невдало спробував зникнути з поля зору патрульних. Після нетривалого переслідування втікача таки затримали. 

Ситуація швидко прояснилась під час поверхневого огляду: при собі молодик зберігав корпус ручної гранати з підривачем. Про такі обставини патруль негайно повідомив чергову частину Бердичівського відділу поліції.

На місце прибула слідчо-оперативна група для документування події та фахівці вибухотехнічної служби ГУНП. За попереднім висновком спеціалістів, вилучений боєприпас є гранатою РГД-5 з підривачем типу УЗРГМ і міг становити небезпеку. Нині його направлено на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

23-річного жителя Бердичівського району, який носив із собою боєприпас, поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою собою) КПК України. Про молодика відомо, що він є обвинуваченим у самовільному залишенні військової частини чи місця служби та перебував у розшуку як особа, що ухиляється від суду. 

За фактом незаконного поводження з боєприпасами (ч.1 ст.263 ККУ) поліція розпочала досудове розслідування, у рамках якого з’ясовується походження вилученої гранати та мета її зберігання.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі строком від 3 до 7 років.

Нагадаємо, у містах Бердичеві, Житомирі, Коростені, Коростишеві та Малині  працюють додаткові патрулі правоохоронців для забезпечення публічного порядку та контролю за дотриманням громадянами карантинних обмежень.  

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux