Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Лугинській громаді Житомирщини стартувала робота «шерифів» на новій поліцейській станції
Опубліковано 07 жовтня 2022 року о 15:30

7 жовтня у селищі Лугинах Коростенського району відкрилась станція, де відтепер працюватимуть поліцейські офіцери місцевої громади. На офіційному представленні правоохоронці отримали сертифікати про навчання та ключі від службового автомобіля. 

 У відкритті поліцейської станції та представленні Лугинській громаді «місцевих шерифів» участь взяли начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Олег Трачук, заступник начальника ГУНП Артем Лисогор, начальник Коростенського РУП Дмитро Гаращенко, голова Лугинської громади Петро Мельник, представники Управління превентивної діяльності та місцеві жителі.

Звертаючись до присутніх, Олег Трачук відзначив, що поліцейська станція у Лугинах – загалом уже 50-та на Житомирщині і друга за сьогодні, де дано старт роботі поліцейським офіцерам громади.

– Навіть в умовах воєнного стану разом з громадами подовжуємо дбати про безпечний простір для полісян і належний правопорядок у наших населених пунктах. Нині на новій поліцейській станції запускаємо черговий етап нашого проєкту для людей, - сказав керівник ГУНП в області.

За сприяння у впровадженні проєкту Подякою обласної поліції відзначений голова Лугинської громади Петро Мельник. У свою чергу, він зауважив, що проєкт «Поліцейський офіцер громади» - найкращий з погляду спрямованості на соціальну безпеку:

– Особливостями нашої громади є значна протяжність території і переважно лісова місцевість. Поліцейську станцію ми облаштували у приміщенні Центру надання адміністративних послуг у Лугинах. А щоб наші поліцейські офіцери змогли швидко реагувати на повідомлення громадян і прибувати на місця подій, за кошти громади придбали їм службовий автомобіль. Далі працюватимемо над покращанням системи відеоспостереження та зважатимемо на потреби правоохоронців.

Поліцейські Віталій Левківський і Віталій Боряченко у статусі поліцейських офіцерів Лугинської громади були представлені місцевим жителям. Обидва пройшли всі етапи відбору і навчання. Тож нині отримали відповідні сертифікати та ключі від службової автівки.

Під опікою лугинських «шерифів» перебуватимуть 18 сіл із 16 тисячами населення. Поліцейські висловили готовність працювати для безпеки людей і загального правопорядку. За їх словами, новий статус дає можливість ближчого контакту з населенням, а передбачені завдання – усунення всіх бар’єрів і максимальну довіру людей.

Щодо найпоширеніших питань правопорядку на території обслуговування, поліцейські офіцери виділяють латентні форми домашнього насильства. Однак для досвідчених правоохоронців ці прояви очевидні, тож «шерифи» будуть реагувати на будь-які з них.

У приміщенні поліцейської станції разом із офіцерами громади працюватиме ювенальний поліцейський Алла Поповічук. За словами інспекторки, на обліках Лугинської ТГ нині перебувають 37 сімей, які потребують уваги. Мова йде про багатодітні, малозабезпечені та кризові родини. Разом із соціальними службами ювенальна поліцейська перевідує їх за місцями проживання, аби перевірити, в яких умовах зростають діти і чи справляються з обов’язками виховання їх батьки.




Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux