Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Головному управлінні Нацполіції Житомирщини відбулись командно-штабні навчання
Опубліковано 21 серпня 2018 року о 12:30

Керівники підрозділів поліції, Нацгвардії та рятувальників навчалися приймати рішення та діяти за скандинавським підходом до охорони публічного порядку. Його основна риса – ефективна комунікація з іншою стороною уже на початковому етапі ускладнень оперативної ситуації.

- Управлінська ланка у забезпеченні безпеки та правопорядку  під час масових заходів має вирішальне значення, а тому уміння керівників швидко приймати ефективні рішення – обов’язкова складова успішного менеджменту, - прокоментував мету  навчань заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор . – Ми проаналізували досвід наших європейських колег, побудований на комунікації, а не силовому протистоянні, і відпрацьовуємо можливості його втілення у наших умовах.

Відтак учасниками навчань, організованих Управлінням превентивної діяльності ГУНП, стали керівники  підрозділів поліції охорони та патрульних, вибухотехнічної та кінологічної служб, Житомирського відділу та спецпризначенці, а також представники Нацгвардії та Управління державної служби з надзвичайних ситуацій.

Присутніх у тематичній доповіді познайомили з особливостями скандинавського підходу до забезпечення охорони публічного порядку. Усі теоретичні аспекти згодом учасники навчань побачили у відеоматеріалах, підготовлених за результатами командно-штабних навчань МВС.


Таким чином були відпрацьовані узгодженість дій усіх підрозділів в умовах блокування адміністративних  будівель та транспортних комунікацій, а також ефективна робота з натовпом.

- Ми чітко розуміємо усі ризики, які виникають у подібних ситуаціях: від необхідності забезпечення як безпеки людей, так і  безперешкодного дорожнього руху або належної роботи адміністративних установ, - сказав т.в.о. начальника Управління превентивної діяльності ГУНП Микола Пархомчук. – Тому й маємо проаналізувати усі етапи напрацьованого досвіду і запровадити необхідне у своїй діяльності.

Нагадаємо, що 18 серпня поліцейські роти конвойної служби обласного ГУНП під час одноденних занять відпрацьовували власні дії під час виникнення нестандартних ситуацій.
 
А 7-10 серпня у Головному управлінні Нацполіції області проходили тренінги для працівників служби «102», організовані у рамках проектів ОБСЄ.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux