Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Цього року ювенальні поліцейські Бердичівщини зафіксували 12 випадків домашнього насильства відносно дітей
Опубліковано 17 листопада 2021 року о 09:22

Правоохоронці нагадують громадянам про передбачену законом відповідальність за домашню тиранію, зокрема і відносно неповнолітніх членів родини. Також поліцейські інформують, куди звертатись у разі потреби за дієвою допомогою.

За інформацією підрозділу ювенальної превенції Бердичівського райвідділу поліції, у 2021 році правоохоронці задокументували 12 фактів вчинення насильства у родинах відносно неповнолітніх дітей. Кожна така сім’я відтоді перебуває на спеціальних обліках.

Окрім того, у поточному році правоохоронці виявили та зафіксували 4 випадки вчинення домашнього насильства самими дітьми. Відтак, аби запобігти негативній тенденції, поліцейські та соціальні працівники проводять у родинах відповідну профілактичну роботу.

Нагадуємо, що за чинним законодавством за вчинення домашнього насильства передбачено як адміністративну (ст. 173-2 КУпАП), так і кримінальну (ст. 126-1 ККУ) відповідальність.

Правоохоронці закликають не замовчувати подібні факти ні жертвам домашньої тиранії, ні громадянам, яким стало відомо про такі випадки у чужих родинах. Повідомити поліцейських про його вчинення правопорушення можливо за зверненням до поліцейського офіцера громади чи дільничного, ювенального інспектора або до найближчого відділення поліції у вашому населеному пункті.

Для отримання допомоги та компетентних консультацій зателефонувати до правоохоронних органів або в правозахисні організації.

Основні номери:

102 – Національна поліція України;

103 – «швидка» медична допомога;

15-47 – безкоштовна цілодобова «гаряча» лінія для жертв домашнього насильства;

116-123 (з мобільного) та 0 800 500-335 (зі стаціонарного) – безкоштовна національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства;

116-111 (з мобільного) та 0 800 500-225 (зі стаціонарного) – національна дитяча «гаряча» лінія

0 800 213-103 – цілодобова гаряча лінія безоплатної правової допомоги.

Нині в учасників месенджер-каналів є можливість в онлайн-режимі повідомити про вчинення домашньої кривди, скориставшись чат-ботами МВС України #ДійПротиНасильства у:

Telegram: https://t.me/police_helpbot;

Viber: https://tinyurl.com/y8rgatt9.

Зокрема, за допомогою чат-ботів людина може швидко викликати відповідні служби (поліцію або медиків), зв’язатися зі спеціалістами безоплатної правової допомоги, які нададуть юридичну консультацію в онлайн-режимі та отримати відомості та  контакти інших відомств.

Бердичівський районний відділ поліції

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux