Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирі поліцейські припинили діяльність інтернет-магазина з продажу особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропів
Опубліковано 19 травня 2020 року о 16:15

Працівники Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими Житомирського відділу ГУНП області та відділом протидії кіберзлочинам Житомирщини Департаменту кіберполіції НПУ за участю процесуального керівництва Житомирської місцевої прокуратури припинили діяльність в одному з інтернет-месенджерів підпільного каналу, через який здійснювалась торгівля в обласному центрі наркотичними засобами та психотропними речовинами.

У ході моніторингу інтернет-простору та проведення оперативних заходів, працівниками поліції викрито функціонування месенджер-каналу, через який користувачам надавалась можливість придбати заборонені речовини рослинного, синтетичного походження і галюциногенні гриби.

– Упродовж певного періоду у рамках відповідного кримінального провадження ми документували діяльність так званого інтернет-магазина. Доступ до цього каналу мало лише певне коло осіб і тільки за запрошенням адміністраторів. Переважно асортимент складався з канабісу, марок ЛСД та галюциногенних грибів. Замовлення товару здійснювалось у адміністратора та після поповнення електронного гаманця на відповідну суму потенційний покупець міг отримати наркотики чи психотроп через закладки у самому місті, - розповів  начальник УПН ГУНП в Житомирській області Руслан Шуста.

Закладки могли знаходитись у публічних місцях по всьому Житомиру: від паркових зон до схованок у під’їздах. Загалом оперативники задокументували до десятка фактів збуту товару подібним чином.

18 травня в обласному центрі у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України був затриманий організатор інтернет-торгівлі забороненими речовинами – 24-річний житомирянин. Наразі встановлено, що в адмініструванні каналу йому допомагала 21-річна співмешканка. Її місцезнаходження також встановлено.

– Викриті у збуті наркотиків та психотропів особи для злочинної діяльності користувались орендованим житлом, яке час від часу змінювали. У результаті санкціонованого обшуку в одній із таких квартир в обласному центрі ми з незаконного обігу вилучили запаси наркотичних засобів та психотропних речовин на загальну суму за цінами чорного ринку понад 70 тисяч гривень, а також інші докази протиправної діяльності, - продовжив начальник УПН ГУНП в Житомирській області Руслан Шуста.

Усе вилучене направлене на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС в Житомирській області. Нині триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України, у рамках якого з’ясовуються усі обставини, походження вилучених речовин і встановлюються усі причетні особи.

У разі доведення вини, останнім загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux