Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині поліцейські ліквідували телеграм-канал з продажу наркотиків та психотропів
Опубліковано 11 листопада 2021 року о 11:00

Організував незаконну діяльність 29-річний житель Новоград-Волинського. 10 листопада оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ спільно з поліцейськими Новоград-Волинського районного відділу ГУНП під процесуальним керівництвом окружної прокуратури його затримали. Вартість вилучених під час обшуку наркотиків та психотропів, за цінами «чорного» ринку, становить близько пів мільйона гривень.   

Слідчо-розшукові дії проводились у рамках розслідування кримінального провадження щодо незаконного обігу наркотичних засобів.

Встановлено, що організатор злочинної схеми  замовляв оптові партії заборонених речовин, розфасовував їх по дозах та розповсюджував шляхом «закладок». Придбати «товар» бажаючі могли у його наркокрамниці, створеній на платформі одного з месенджерів.

Усі угоди відбувались безконтактним способом – через «закладки» або поштові відправлення. Оплата здійснювалась на електронний гаманець, а кошти в подальшому виводились на банківську картку фігуранта.

Під час обшуку за місцем проживання дилера поліцейські вилучили близько 600 гр канабісу, майже пів кілограма амфетаміну, психотропи «ЛСД», «МDМА», «Альфа-PVP», електронні ваги, зіп-пакети, інші пакувальні матеріали та понад 60 тисяч гривень. Вартість вилученого, за цінами «чорного» ринку складає близько пів мільйона гривень.   

У ході подальших слідчих дій правоохоронці також встановили місця уже зроблених молодиком закладок по місту і провели їх огляд та вилучили наркотичні і психотропні речовини.

Наразі 29-річний чоловік затриманий у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Його діяння кваліфіковано за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Відтак молодику може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення на термін від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux