Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Штраф або обмеження волі: поліцейські попереджають про відповідальність за підробку водійських посвідчень
Опубліковано 26 липня 2022 року о 14:41

Днями правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт відносно 36-річного жителя міста Андрушівки. Чоловік близько року користувався підробленим водійським посвідченням, придбаним…через соціальні мережі. Водночас новий факт користування підробленими водійськими правами розслідують бердичівські поліцейські.

На початку липня уночі в обласному центрі патрульні поліцейські зупинили автомобіль «Daewoo», водій якого порушив обмеження комендантської години. За кермом легковика перебував 36-річний житель Андрушівської громади. Правоохоронцям для перевірки він надав посвідчення водія. Проте, вже під час візуального огляду документа патрульні помітили явні ознаки підробки. Також з’ясувалося, що відомостей про нього немає і в офіційних реєстрах.  

Працівники слідчо-оперативної групи Житомирського районного управління поліції вилучили посвідчення водія та в рамках кримінального провадження направили його для проведення експертизи. Її результати підтвердили підробку документа.

Під час досудового розслідування з’ясувалося, що близько року тому замість офіційної процедури оформлення посвідчення водія чоловік замовив його…через інтернет-ресурс.

За погодженням з окружною прокуратурою дізнавачі повідомили винахідливому керманичу про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Після проведення необхідних процесуальних дій обвинувальний акт у провадженні було скеровано до суду. Також нині поліцейські проводять необхідні заходи для викриття причетних до схеми продажу підроблених документів.

Новий факт користування підробленим водійським посвідченням задокументували бердичівські поліцейські. У с. Вчорайшому 20-річний керманич ВАЗівки надав для перевірки документ з явними ознаками підробки, водночас інформації про видачу офіційним органом такого посвідчення немає. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.

Правоохоронці наголошують, що за підроблення або використання завідомо підробленого документа чинним законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу, піврічного арешту або обмеження волі строком до 2 років.

Житомирське районне управління поліції,
Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux