Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Хорошівському районі поліцейські затримали підозрюваних у вбивстві двох людей
Опубліковано 08 липня 2020 року о 08:56

7 липня в смт. Іршанську у лісовій гущавині було знайдено тіло жінки з явними ознаками насильницької смерті. Пізніше поліцейські виявили за місцем її проживання і труп співмешканця.  Характер травм обох та загальні обставини вказували на вбивства. У ході першочергових  дій оперативники кримінальної поліції ГУНП встановили причетність до злочину двох парубків. Вони затримані.

Повідомлення про виявлення тіла жінки надійшло до поліції після 10 години. Випадкові перехожі помітили її у лісовій гущавині неподалік дороги на в’їзді до селища.

- Наявні на тілі травми та інші обставини однозначно вказували на учинене кримінальне діяння. Поліцейські розпочали роботу з встановлення особи жінки, оскільки жодних документів при ній не було, - розповів начальник ГУНП Житомирської області Юрій Олійник.

Відтак на місці події працювали слідчо-оперативні групи Хорошівського відділення поліції та Головного управління Нацполіції в області. Під час першочергових дій було встановлено особу загиблої та місце її проживання – разом з співмешканцем у п’ятиповерхівці неподалік.

Квартира була зачинена, а під час опитування сусідів поліцейські з’ясували, що уже упродовж двох днів її господарів не видно. Під час візуального огляду через вікно в одній з кімнат оперативники помітили чоловіка, який лежав  на ліжку без ознак життя. Згодом з’ясувалось, що це і був 60-річний власник квартири. 

За фактом смерті обох було розпочато кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

- Упродовж цього ж дня поліцейські зібрали інформацію про загиблих, способу їх життя, кола спілкування. Провели подквартирний обхід місцевих мешканців. поспілкувались з родичами, задіяли інші заходи непублічного характеру. У результаті була встановлена причетність до вбивства двох парубків, 18 та 19 років, жителів цього ж селища. Їх затримано, проводяться слідчі дії, - повідомив керівник поліції області Юрій Олійник.

Попередньо встановлено, що  уночі 5 липня молодики перебували у квартирі загиблих, де разом вживали спиртне. В якийсь момент між чоловіками виник конфлікт, у ході якого молодші задушили старшого. Свідком події стала 58-річна співмешканка, яку чекала та ж участь. Її тіло потім і знайшли у гущавині.

Обох парубків затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі готують матеріали для оголошення підозри в учиненні умисного вбивства (ч. 2 ст. 115 ККУ) та обрання запобіжного заходу.

За умисне вбивство двох людей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Один із затриманих раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності.


Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux