Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Черняхові поліцейські затримали підозрюваного у замаху на вбивство
Опубліковано 08 листопада 2018 року о 09:27

7 листопада уночі до лікарні було доставлено 33-річного жителя райцентру з осколковими пораненнями ніг. Як з’ясували поліцейські, травми чоловік отримав у результаті вибуху гранати, кинутої на його подвір’я. Упродовж дня розшуківці встановили та затримали підозрюваного у вчиненні замаху на вбивство.

Близько 1.00 потерпілий на подвір’ї власного домогосподарства завершував ремонтні роботи в своєму автомобілі «ВАЗ-2106». В якийсь з моментів, коли чоловік збирався вийти з салону і поставив ноги на землю, стався вибух. У результаті він отримав травми ніг, а автомобіль – механічні ушкодження.

Потерпілого терміново госпіталізували, а повідомлення про подію передали до поліції. Відтак на місці працювали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та Черняхівського відділення, а також фахівці вибухотехнічної служби ГУНП.

У результаті встановлено, що потерпілий не міг самостійно своїми діями спричинити вибух. Він  стався, відповідно до зібраних на місці події речових доказів, через  гранату, закинуту у повір’я сторонньою особою.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушень, передбачених ст. 15 (Замах на злочин), ст. 115 (Умисне вбивство) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.  

У ході першочергових заходів поліцейські встановили причетність до події місцевого жителя, 1979 року народження. Він також визнає свою вину і стверджує, що потерпілий заборгував йому певну суму.

- 7 листопада підозрюваного  було затримано у рамках ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України, а за місцем його проживання проведено обшук, - розповів заступник начальника Слідчого управління ГУНП області Володимир Богатков. - У результаті вилучено рослинну масу зеленого кольору, ймовірно, марихуану та інші речі, що можуть стати речовими доказами у провадженні.

Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux