Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині правоохоронці скерували до суду обвинувачення у низці злочинів звягельському «авторитету» і його команді «рекетирів»
Опубліковано 28 липня 2022 року о 10:10

Днями детективи Слідчого управління ГУНП в Житомирській області завершили досудове розслідування за фактами вимагання із застосуванням насильства та поширення злочинного впливу організованій групі з п’ятьох жителів Новоград-Волинського району. Серед них і 49-річний так званий «кримінальний авторитет» місцевого масштабу. За вчинені протиправні діяння членам угруповання загрожує ув’язнення.

Досудове розслідування проводилось слідчими Слідчого управління ГУНП Житомирщини за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та Управління карного розшуку ГУНП і за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що до організованого злочинного угруповання входили п’ятеро осіб. Серед них  49-річний звягельчанин, знаний у певних колах як «авторитет». Інші четверо – теж жителі Звягельщини, віком від 33 до 46 років.

Відтак встановлено, що у березні цього року «на замовлення» 46-річного чоловіка «авторитет» спільно з іншими особами, на яких мав злочинний вплив, організував вимагання неіснуючого боргу у 7 тисяч доларів США у приватного підприємця, при цьому погрожуючи останньому фізичною розправою.

2 квітня на території одного з готельних комплексів Новоград-Волинського району під час чергової зустрічі вимагачів з потерпілим  йому нанесли травми, у тому числі ножові поранення. Підприємця госпіталізували до місцевої лікарні.

Цього ж дня 49-річного «авторитета» та його спільників було затримано.

Згодом, після проведення необхідних процесуальних дій, членам злочинного угруповання було оголошено про підозри у низці кримінальних діянь.

Нині правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт відносно всіх п’ятьох фігурантів. Так званому «авторитетові» інкримінуються діяння передбачені ч. 4 ст. 189 (Вимагання) та ч. 1 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) КК України. Відтак покарання за сукупністю цих діянь – до 12 років позбавлення волі.

Такий ще строк ув’язнення загрожує ще трьом членам угруповання, які  обвинувачуються у вимаганні у складі організованої групи та в умовах воєнного часу (ч. 4 ст. 189 ККУ).

А звягельчанин, який заручився підтримкою «рекетирів» обвинувачується у зверненні за застосуванням злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-3 ККУ). Йому може загрожувати до 7 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux