Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Позбиткувався і… заснув на зупинці: на Житомирщині поліцейські затримали підозрюваного у грабежі
Опубліковано 07 лютого 2023 року о 15:34

Подія сталась надвечір 6 лютого в оселі 85- річної жительки с. Топорища Хорошівської громади. Повідомлення про це до поліції надійшло від самої пенсіонерки. 

 

Поліцейські сектору реагування відділення поліції №4 Житомирського райуправління, які виїхали розібратись у ситуації, застали у будинку заявницю із родичами. Бабуся розповіла, що живе сама і годину тому в її двері хтось постукав. Коли відчинила, побачила незнайомця, який напитував випивку. Пенсіонерка відмовила і замкнула двері. Однак за якийсь час візитер повернувся. Він був агресивний, відштовхнув літню жінку від входу і стусанами вимагав віддати йому цінності. Аби врятуватись від кривдника, господиня винесла йому свої заощадження – 1800 гривень. Зухвалець забрав гроші і пішов геть.


Бабуся запам’ятала його окремі прикмети і колір верхнього одягу. Тож поліцейські першочергово обстежили довколишні сільські вулиці. Виявилось, що схожого парубка бачили у тутешньому магазині, де він купував горілку і цигарки. Його самого правоохоронці помітили неподалік будинку заявниці.


– Сидячи, чоловік дрімав на зупинці громадського транспорту. Від вжитого алкоголю він перебував у неадекватному стані, на нашу появу відреагував агресивно. Згодом заявниця упізнала у чоловікові кривдника. Ми його передали колегам зі слідчо-оперативної групи, - розповів інспектор СРПП відділення поліції №4 Житомирського РУП Даніель Наку.

Чоловіка, 33-річного жителя селища Нової Борової, поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Про нього відомо, що раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку та незаконні оборудки з наркотиками.


Також поліцейські встановили, що того дня у с. Топорищі він опинився випадково. Їхав напідпитку рейсовим автобусом до райцентру, але вийшов на зупинці і подався до першої-ліпшої хати у пошуках випивки.


Нині у рамках кримінального провадження за ч. 4 ст. 186 (Грабіж) КК України тривають необхідні слідчі дії. Вирішуються питання про оголошення затриманому підозри та обрання запобіжного заходу.

За чинним законодавством пограбування, скоєне у військовий час, карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років.


Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux