Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Понад 2 тонни «елітних» напоїв: у Житомирі поліцейські викрили цех з виготовлення фальсифікату
Опубліковано 14 грудня 2023 року о 13:15

13 грудня у ході невідкладних слідчо-розшукових дій слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції області спільно з оперативниками управління внутрішньої безпеки ДВБ НПУ та за силової підтримки спецпризначенців РПОП припинили діяльність підпільного цеху та пункту реалізації спиртовмісної продукції, розташованої у м. Житомирі. 


Слідчі встановили, що група осіб, семеро жителів Житомира та району віком від 31 до 66 років, налагодили бізнес з виготовлення та збуту алкогольних напоїв. Вони виготовляли фальсифіковану продукцію, використовуючи водно-спиртову суміш із додаванням різних барвників та ароматизаторів, імітуючи елітні алкогольні напої – коньяк, віскі, бренді та інші.

Готову продукцію сумнівної якості розливали у підпільному цеху, для цього використовували пластикові каністри та пляшки різних об’ємів. Після чого здійснювали їх збут у пункті реалізації, облаштованому під місце торгівлі насінням.

Поліцейські провели 11 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, в автомобілях, а також у місцях зберігання та збуту фальсифікату у межах кримінального провадження, відкритого за статтями:

- ч. 2 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) КК України;


- ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) КК України;


- ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.


За результатами проведених обшуків слідчі виявили та вилучили: спиртовмісну продукцію об’ємом близько 2 тонн, барвники, підсилювачі смаку, спиртометри, насоси, шланги, двигун, ємності для наповнення і фасування спиртовмісної продукції, чорнові записи, банківські картки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, sim-картки операторів стільникового зв’язку, автомобіль «Hyundai H», понад 100 тисяч гривень та 630 доларів США.


Зразки спиртовмісних виробів направили до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення експертного дослідження. За результатами яких буде вирішуватись питання щодо оголошення повідомлень про підозру фігурантам кримінального провадження.


Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.


Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux