Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Житомирщини за добу зареєструвала ще 5 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства
Опубліковано 10 липня 2019 року о 10:52

Нові повідомлення про ймовірні порушення надійшли до підрозділів поліції Олевщини, Чуднівщини, Радомишльського та Лугинського районів і м. Житомира. Станом на 10 липня правоохоронці розслідують 7 кримінальних проваджень і склали 17 адміністративних протоколів за наявними правопорушеннями. В інших випадках  перевірки тривають.

9 липня було розпочато кримінальне провадження за повідомленням до Лугинського відділення поліції про подвірний обхід будинків жителів одного із сіл району і поширення серед місцевого населення провокативних листівок проти одного із кандидатів у народні обранці. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) КК України. Тривають відповідні перевірки.

Того ж дня працівники Житомирського відділу поліції зареєстрували відомості про нанесення невідомими написів на банері при вході до офісу одного з кандидатів у народні депутати в обласному центрі.

До поліції Олевщини надійшло повідомлення про ймовірне розповсюдження по району антиагітаційних листівок відносно одного із кандидатів. 

У Радомишльському районі задокументовано пошкодження агітаційного плакату на білборді. А у Чуднівському – зареєстровано заяву голови однієї з партійних організацій про викрадення у двох населених пунктах з визначених місць розміщення агітаційних банерів. 

Вказані повідомлення належним чином зареєстровані й поліція проводить необхідні перевірки.

Загалом же за час виборчих перегонів до поліції області надійшло 71 повідомлення про можливі порушення. У 7 випадках розпочаті кримінальні провадження: 3 - за повідомленнями про підкуп громадян (ч. 4 ст. 160 ККУ), 3 - про перешкоджання здійсненню виборчого права (ч.1 ст. 157 ККУ) та  1 – про хуліганство (ч.1 ст. 296 ККУ).

Окрім того, за результатами проведених перевірок складено 17 адміністративних протоколів за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів  передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) КУпАП.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux