Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція застерігає: незаконне полювання – вкрай збиткова справа!
Опубліковано 03 листопада 2022 року о 11:21

Уночі 2 листопада у Березівському лісництві було затримано жителя Станишівської громади з мисливською зброєю та впольованими тушами косуль. Нині триває з’ясування всіх обставин. Причетному можуть загрожувати значні штрафні санкції.


Близько 23:00 до Житомирського райуправління поліції надійшло повідомлення від працівників Коростенського лісомисливського господарства про виявлення ймовірного браконьєра неподалік с. Березівки Житомирського району.


На місці події поліцейські з’ясували, що у лісовому масиві рейдова група застала автомобіль «Mitsubishi Pajero Sport» під керуванням 58-річного жителя Станишівської громади. У чоловіка при собі був зареєстрований мисливський карабін, а в багажному відділенні – ящик з двома тушами тварин, попередньо – косуль.


Працівники слідчо-оперативної групи відділу поліції №1 Житомирського РУП задокументували всі обставини події та вилучили транспортний засіб, зброю, туші тварин та інші ймовірні докази протиправного діяння.


Нині триває встановлення всіх обставин події. Фахівці Державної екологічної інспекції оцінюють збитки, завдані довкіллю, що, попередньо, можуть складати до 100 тисяч гривень.


Поліцейські нагадують, що за незаконне полювання передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.


Зокрема, відповідно до ч. 2 ст. 85 (Порушення правил використання об'єктів тваринного світу) КУпАП за порушення правил полювання, яке мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, передбачено накладення штрафу на громадян від 1020 до 2040 гривень з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих об'єктів тваринного світу або ж позбавлення права полювання на строк до 3 років з конфіскацією зброї та інших знарядь і здобичі.


Відповідно до ч. 1 ст. 248 (Незаконне полювання) КК України такі протиправні дії караються штрафом від 17 000 до 51 000 гривень або громадськими роботами на строк від 160 до 240 годин, або обмеженням волі на строк до 3 років.


Крім того, правопорушники зобов’язані компенсувати збитки, завдані їх протиправними діями довкіллю.



Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux