Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині поліція викрила ще двох рекетирів, які погрожували та викрадали так званих «боржників»
Опубліковано 01 вересня 2023 року о 14:00

Нагадаємо: у серпні поліцейські викрили вісім вимагачів, які погрозами та насильством вибивали у громадян гроші. Днями слідчі Головного управління Національної поліції в Житомирській області затримали 30-річного та 21-річного чоловіків за вчинення низки тяжких злочинів.


До поліції звернувся 25-річний містянин, який повідомив, що знайомий наніс йому тілесні ушкодження через нібито обман та відмову надати гроші «на цигарки». Надалі кривдник у багажнику автомобіля вивіз заявника до лісу, де продовжив знущання.


Окрім того, цей же молодик разом з іншим своїм знайомим примушували цивільне подружжя, які є свідком та потерпілим у кримінальному провадженні щодо його спільників, сфальсифікувати покази або ж взагалі відмовитися від звинувачень. А для переконливості своїх вимог чоловіки погрожували фізичною розправою.


До того ж, як встановили поліцейські, один вз фігурантів, 30-річний житель м. Коростишева, упродовж майже пів року вимагав у двох інших містян вигадані борги. Начебто один із потерпілих завинив йому 50 тисяч, інший – 5 тисяч гривень. Чоловік встановлював строки повернення «боргів», а в разі невиконання його умов – погрожував фізичною розправою. Один із потерпілих одразу ж передав чоловікові 10 тисяч, однак вимагач вирішив збільшити суму боргу до 100 тисяч гривень.


Детективи слідчого управління обласної поліції затримали обох причетних до згаданих подій. Суд обрав їм запобіжний захід – тримання під вартою.


Оперативний супровід у досудовому розслідування здійснюють оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції та співробітники обласного Управління СБУ. Процесуальне керівництво - прокуратура Житомирської області.


Обом чоловікам оголошено про підозри у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 386 (Перешкоджання з'явленню свідка, потерпілого, експерта, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку) Кримінального кодексу України. Крім цього, 30-річному затриманому інкриміновано вимагання (ч. 4 ст. 189 ККУ), а його товаришу - незаконне позбавлення волі або викрадення людини (ч. 2 ст. 146 КК України).


Досудове розслідування триває. Нині до поліції звернулося понад 10 потерпілих від неправомірних дій угрупування.


Звертаємося до громадян: якщо ви чи ваші рідні стали потерпілими від протиправної діяльності членів злочинної групи або вам відома інформація, що може бути важливою для слідства, просимо звернутися за телефонами: +38 (068) 732 82 02, +38 (097) 648 15 31.


Максимальне покарання за вчинені фігурантами правопорушення – позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.


Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux