Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція переконливо закликає громадян: проґавте, будь ласка, шанс втратити свої гроші!
Опубліковано 27 вересня 2022 року о 16:15

Правоохоронці застерігають від різноманітних видів шахрайств, пояснюючи, що всі вони будуються на безумовній довірливості громадян. До вашої уваги схема «Виграш без участі». Уникнути ошуканства просто – відмовтесь від миттєвого збагачення в акціях, на які ніколи не реєструвалися! 

 

Дзвінок на ваш мобільний номер – і зазвичай приємний голос дівчини, ідентифікувавши вашу особу, швидко повідомляє несподівану приємну звістку. Наприклад, ви виграли кругленьку суму грошей – 50 чи навіть 100 тисяч гривень. У варіантах бувають цінні подарунки, побутова техніка та автомобілі!


Вам люб’язно називають компанію/організацію/брендовану марку, яка проводила акцію/конкурс/розіграш/лотерею тощо. І разом з тим радо сповіщають, що переможцем стали саме ви.


Чомусь та обставина, що щасливчик ніде не реєструвався і ні в чому подібному участі не брав, у той момент його мало обходить. А дарма, стверджують правоохоронці, і рекомендують «відключити» емоції і «увімкнути мозок». Адже далі найцікавіше: щоб забрати виграш, ви теж маєте сплатити певну суму. На фоні можливості миттєвого збагачення вона видається незначною. Але погоджуючись, ви у подальшій розмові непомітно для себе розкриваєте конфіденційні відомості і даєте доступ шахраям до ваших фінансових рахунків. У результаті замість омріяного виграшу ще й втрачаєте свої заощадження!


Будьте обачними! Не довіряйте відомостям, які нав’язують вам незнайомці чи то телефоном, чи особисто. Ніхто і ніколи не буде дарувати гроші, щоб раптом саме вас ощасливити і зробити багатим! Ні у мирному житті, ні – тим більше – коли країна в умовах воєнного стану.


Будьте розважливими! Якщо дуже хочеться, перевірте інформацію, яку вам нав’язують. Але при цьому зверніть увагу, що сайт компанії/організації-благодійника зазвичай неінформативний, не містить офіційних відомостей про розіграші (окрім відгуків «попередніх щасливчиків») і взагалі часто-густо написаний різними мовами! Такі дрібниці мають насторожити вас. Не дозволяйте себе обдурити, не сподівайтесь на чиюсь добру волю у вашому збагаченні і бережіть власні заощадження!



Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux