Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Житомира з початку року припинили 628 випадків домашньої тиранії
Опубліковано 29 липня 2021 року о 14:47

За пів року правоохоронці обласного центру оформили більше шестиста адміністративних протоколів відносно сімейних кривдників, а також підготували обвинувальні акти у 3 кримінальних провадженнях, що нині передані до суду. Понад 300 осіб, з них  - майже півсотні жінок, поліцейські взяли на облік, як схильних до домашнього насильства.

26 липня інспектори сектору протидії домашньому насильству припинили черговий випадок тиранії у родині. За допомогою до правоохоронців звернулася 60-річна житомирянка, яку кривдить власна 30-річна донька. Поліцейські встановили, що жінки проживають разом у приватному будинку.  Молодша ніде не працює та час від часу зловживає алкоголем. На цьому підґрунті у родині виникають суперечки, під час яких дочка кривдить матір, не гребуючи застосовувати фізичну силу.

Пенсіонерка приховувала ситуацію, проте, коли терпіти стало несила, звернулася до правоохоронців. Поліцейські пояснили доньці правові наслідки її дій та склали відносно неї протокол за ст. 173-2 КУпАП, який скерували до суду для прийняття  рішення.

А ось 28-річному житомирянину  за домашню тиранію відносно матері уже доведеться заплатити 340 гривень штрафу. Таке рішення в адміністративній справі днями ухвалив суд.

Усі особи, які хоч раз скоїли насильство у родинах, перебувають на профілактичному обліку у правоохоронців. Поліцейські постійно працюють з сім’ями, які стикнулись з подібними проблемами.

До наших превентивних заходів ми залучаємо і працівників соціальних служб, - зазначає заступник начальника Житомирського районного управління поліції Володимир Богдан. – У випадках, коли вказані дії не мають належного впливу на порушника і тиранія продовжується, агресорів притягуємо до кримінальної відповідальності за ст. 126-1 (Домашнє насильство) ККУ.

З початку року поліцейські обласного центру склали 628 адміністративних протоколів за скоєння насильства у сім’ї, а також винесли 439 термінових заборонних приписів.  На профілактичний облік правоохоронці за цей період поставили 358 осіб, з них 48 жінок.

Також слідчі Житомирського районного управління поліції підготували обвинувальні акти у 3 кримінальних провадженнях, що нині передані до суду.

Житомирське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux