Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські завершили розслідування використання підробленого водійського посвідчення жителем Житомирського району
Опубліковано 13 червня 2022 року о 11:36

Днями дізнавачі відділу поліції №1 Житомирського районного управління скерували до суду обвинувальний акт  відносно 21-річного жителя передмістя. Чоловік півроку користувався підробленим водійським посвідченням, придбаним в одній з соціальних мереж. За вчинене йому загрожує покарання від штрафу до двохрічного обмеження волі.

Наприкінці травня на одному з блокпостів у передмісті Житомира інспектори сектору реагування патрульної поліції відділу №1 зупинили для перевірки документів  автомобіль марки «Рено». За кермом легковика перебував 21-річний житель Глибочицької громади. Правоохоронцям він надав посвідчення водія. Проте під час візуального огляду поліцейські помітили у документі явні ознаки підробки, також з’ясувалося, що відомостей про нього немає у жодному реєстрі.  

Працівники слідчо-оперативної групи поліції, які працювали на місці події, вилучили посвідчення водія та скерували його для проведення належного експертного дослідження. Згодом фахівці підтвердили факт підробки документа. Також під час досудового розслідування чоловік повідомив, що декілька місяців тому він замовив  підробку на одному з інтренет-ресурсів, таким чином намагаючись зекономити час, необхідний для навчання та складання іспитів.  

Відтак дізнавачі повідомили йому про підозру  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Після проведення необхідних процесуальних дій обвинувальний акт у провадженні було скеровано до суду. Також нині правоохоронці встановлюють особу продавця нелегальних документів.

Відповідно до чинного законодавства за вчинене обвинуваченому  може загрожувати покарання від штрафу (до 17 тисяч гривень), піврічного арешту до обмеження волі на строк до двох років.

Поліцейські закликають громадян не нехтувати дотриманням необхідної процедури отримання дозвільних документів на право керування транспортними засобами. Адже водій, який не має належного рівня як теоретичної, так і практичної підготовки, може становити загрозу не лише для себе, а й для оточуючих.      

Житомирське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux