Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські застерігають громадян від надмірної довірливості у спілкування з незнайомцями
Опубліковано 15 травня 2021 року о 12:40

Подія трапилася 13 травня у центральній частині міста. До квартири житомирської пенсіонерки завітали дві жінки нібито для перевірки показів лічильників. Господиня впустила їх до помешкання та провела певний час у розмові з гостями. А після візиту незнайомок пенсіонерка виявила зникнення 50 тисяч гривень.

Учора до Житомирського районного управління поліції звернулася 85-річна житомирянка, яка повідомила про крадіжку. Пенсіонерка розповіла, що вдень в її оселі були дві жінки, які назвалися працівниками однієї з обслуговуючих компаній обласного центра. Гості спочатку зайшли до квартири під приводом перевірки лічильників, а пізніше, відволікаючи увагу господині, завели з нею розмову про тарифи та соціальні виплати. Під час спілкування довірлива пенсіонерка не контролювала пересування жінок.

Проте після їх візиту пенсіонерка виявила, що її заощадження, 50 тисяч гривень, зникли разом з непроханими гостями.

Жодних документів, заявниця у візитерів не вимагала. Також поліцейські встановили, що жодна комунальна установа за її адресою своїх працівників не направляла.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють особи жінок, причетних до правопорушення. Перша: на вигляд близько 30 років, середнього зросту, повної статури, з темним волоссям до плечей, була одягнена  у темну куртку, друга: на вигляд також близько 30 років, худорлявої статури зі світлим волоссям, була одягнена у плащ з тканини світлого кольору. Обидві жінки мали на обличчі захисні маски.

Поліцейські застерігають: це не перший такий випадок. Аби уникнути подібної ситуації, дотримуйтесь певних правил у спілкуванні з представниками будь-яких комунальних установ. Запитуйте у них відповідні документи, супроводжуйте до місця встановлення лічильника і у зворотньому напрямку та не залишайте незнайомців наодинці у кімнаті. У разі виникнення будь-яких підозр, звертайтеся до поліції за номером 102.

Розкажіть про такі заходи перестороги своїм знайомим, сусідам та родичам похилого віку. Це допоможе вберегти їх від неприємностей.

Житомирське районне управління поліції

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux