Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські закликають батьків подбати про організацію дозвілля дітей
Опубліковано 11 червня 2018 року о 10:45

За минулі вихідні у жителів області було викрадено 3 велосипеда. У всіх випадках до скоєння злодіянь причетні неповнолітні полісяни. Відтак правоохоронці звертають увагу батьків на необхідність контролю за місцезнаходженням дітей, якісну організацію їх дозвілля та відпочинку у літню пору року.

9 червня до Коростенського відділу поліції звернулась жителька райцентру із повідомленням про крадіжку її велосипеда. Жінка розповіла, що залишила двоколісник на кілька годин, пристебнувши його до металевих перил біля будинку. Пообіді виявила, що велосипед зник. У ході проведених заходів поліцейські з’ясували, що до вчинення правопорушення причетний 17-річний місцевий житель. У хлопця вилучили викрадене.

10 червня до Коростишівського відділу поліції надійшло повідомлення від 31-річної жительки райцентру про крадіжку двох її велосипедів. На місці події з’ясувалось, що двоколісники було викрадено уночі з під’їзду будинку. Загальна сума збитків склала понад 5 тисяч гривень. У ході першочергових заходів поліцейські встановили причетність до правопорушення двох місцевих жителів віком 15 та 16 років. У юнаків вилучили викрадене.

Нині правоохоронці з’ясовують обставини подій. Законодавством за крадіжку (ст. 185 КК України) передбачено покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 80 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців або позбавлення волі на строк до 3 років.

Поліцейські вкотре закликають батьків подбати про безпечний та якісний літній відпочинок дітей:

- обов’язково знайте, з ким товаришує ваша дитина, де і як вона проводить вільний час, контролюйте її вчасне повернення додому. Домовтеся про підтримання телефонного зв’язку і навіть про кодові фрази, які свідчитимуть, що дитина потребує допомоги;

- необхідно знайти переконливі аргументи та обговорити питання щодо неприпустимості вживання спиртного, наркотиків та тютюнопаління, негідних вчинків «за компанію»;

- виділяючи дитині кишенькові гроші, цікавтеся, на що вони будуть витрачені. Не давайте одразу великі суми, що можуть привернути увагу зловмисників;

- домовтеся, що у період вашої відсутності у помешканні не буде нежданих гостей, особливо якщо це нові, малознайомі друзі. Подбайте про надійне збереження ваших заощаджень, кредитних карток, важливих документів – про їх місце знаходження дитині знати не варто;

- роз’ясніть дітям правила безпечної поведінки на вулицях та в громадських місцях, повторіть основні правила дорожнього руху, безпечного поводження під час відпочинку на воді та в лісі тощо.

Слід пам’ятати, що поліція докладає зусиль, аби запобігти скоєнню правопорушень у дитячому та молодіжному середовищі, однак виховання дитини – прямий обов’язок батьків.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux