Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські закликають водіїв враховувати ускладнення погодних умов
Опубліковано 04 січня 2024 року о 16:02

Лише за минулу добу до Коростенського райуправління поліції надійшло понад півдесятка повідомлень про ДТП. На щастя, обійшлося без серйозного травмування людей.


На місцях подій працювали інспектори сектору реагування патрульної поліції райуправління. У деяких випадках поліцейські надавали водіям допомогу в буксируванні їх автомобілів, що внаслідок ожеледиці та мокрої дороги не змогли самостійно виїхати. Подекуди викликали на допомогу фахівців ДСНС.


Увечері 3 січня на лінію 102 надійшло повідомлення про зіткнення двох автомобілів поблизу АЗС. На місці події правоохоронці встановили, що водій авто «Chevrolet», 41-річний містянин, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автомобілем «Daewoo Lanos», під керуванням, 30-річного місцевого жителя. На щастя, ніхто з учасників ДТП ушпиталення не потребував.


Водночас поліцейські зафіксували нетверезий стан водія «Chevrolet» - 1,29 проміле. Тож відносно нього були складені адміністративні матеріали за ст. 124 (Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів…) та за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…) КУпАП. Нині матеріали скеровані до суду.


Також вдень 3 січня у с. Малій Зубівщині водій «Mitsubishi» допустив зіткнення з автомобілем «MAN», який у цей час розчищав дорогу. Водій легковика пояснив, що не зумів втримати автомобіль на дорожньому полотні. У цьому випадку також обійшлося без травмованих.


Тож шановні водії! Просимо вас враховувати, що найближчими днями погодні умови будуть надалі ускладнюватись. Якщо ви не маєте достатнього досвіду керування автомобілем, варто скасувати тривалі поїздки у цей період, за можливості користуватися громадським транспортом.


Якщо ж ви вирушили в дорогу, не виконуйте ризиковані маневри, ні в якому випадку не перевищуйте швидкість та дотримуйтеся безпечної дистанції. Водночас не забувайте вмикати денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар.


Зважайте на те, що мокра, брудна дорога та ожеледиця на ній є тими чинниками, які збільшують гальмівний шлях транспортного засобу у кілька разів. Тому, якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. А у разі зупинки вмикайте аварійну світлову сигналізацію.


Обов’язково користуйтеся пасками безпеки, дітей перевозьте, використовуючи спеціальні засоби, що дозволять убезпечити їх від травмування у разі дорожніх інцидентів.


Коростенське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux