Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Житомирянин віддав шахраям грошові заощадження, - поліція встановлює обставини та застерігає інших
Опубліковано 18 листопада 2021 року о 11:17

Літній чоловік повірив у, як з’ясувалося, вигадану халепу з його донькою, яка нібито вчинила правопорушення. Правоохоронці вкотре закликають громадян не довіряти незнайомцям і уважно перевіряти нав’язувані телефонними абонентами відомості.

Днями до Житомирського райуправління поліції звернувся 73-річний житомирянин із повідомленням про неприємність, в яку потрапив через надмірну довірливість. Як з’ясувалося, кілька годин тому на номер його мобільного зателефонував чоловік, яка назвався поліцейським, і повідомив, нібито донька абонента вчинила правопорушення, завдавши іншій людині тілесних ушкоджень. Відтак, мовляв, щоб виправити ситуацію, потрібні гроші.

Літній чоловік, звісно, погодився допомогти й обговорив з незнайомцем наявні у нього заощадження. А той порадив віддати все, продиктував рахунок, на який слід було зачислити суму і «люб’язно» проконтролював процес пересилання коштів – більше 50 тисяч гривень.

Згодом пенсіонер набрав номер своєї доньки, аби повідомити, що виконав все від нього залежне, чим неабияк спантеличив жінку. Адже насправді з нею нічого подібного не трапилось і ніякі кошти батькові сплачувати не потрібно було.

Вказана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.190 (Шахрайство) ККУ. У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють осіб, причетних до ошуканства.

Водночас правоохоронці наполегливо закликають громадян: якщо вам телефонують незнайомці і сповіщають про неприємність з рідною людиною, одразу телефонуйте 102.

Жодним чином не погоджуйтесь на умови, особливо якщо телефонні абоненти вимагають терміново сплатити гроші за нібито звільнення рідної людини від відповідальності або на лікування постраждалих осіб. Перевіряйте нав’язувані вам відомості, самі зателефонуйте рідним або комусь з їх оточення й уточнюйте інформацію.

Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux